LPL: Majster sveta po vyrovnanej bitke končí!

Róbert Pericht Pericht

29.03.22 19:25

Čas čítania 02:27

League of Legends

Zdieľať tento článok:

Zdroj: oneesports.gg

Čínska LPL pokračuje play-off fázou. V nej sa dnes stretol víťaz posledných majstrovstiev sveta "Worlds" a zároveň obhajca titulu, tím Edward Gaming. Ich poraziteľom bol tím Weibo, ktorý ich zdolal v pomere 3:1.

v prvej mape "jungle diff"

Zápas odštartoval vo vysokom tempe, o čom svedčili aj picky hráčov v Jungle. Kým v Edward Gaming sa rozhodol hráč Jiejie pre Volibear-a, ktorý je na začiatku hry dosť silný a v neskorších fázach plní hlavne úlohu prednej línie, v tíme Weibo s vietnamským hráčom SofM si zvolili Lee Sin-a, ktorý je v úvodných fázach hry k nezastaveniu.

Na Bot-linke pútal pozornosť duel najlepšieho ADC hráča sveta Viper-a s jeho šampiónom Aphelios-om a huanfeng-a s jeho hrdinkou Xayah. V tomto zápase sme boli svedkami výraznej prevahy hlavne na pozícii Jungle, keď tím Weibo dokázal získať 4 drakov oproti jednému v Edward Gaming a taktiež aj niekoľko Baron-ov. O výraznej prevahe práve na tejto pozícii svedčí aj rozdiel v "zlatkách", ktorých mal SofM až o tretinu viac!

Zdroj: dexerto.com


druhá mapa taktiež pre weibo

V druhej mape sme boli svedkami asi najvyrovnanejšieho duelu tohto zápasu. Na pozícii Jungle prišla zmena vo výbere šampióna, v tejto mape si Jiejie zvolil Viega, SofM ostal verný Lee Sin-ovi. Táto mapa priniesla až 6 zabití draka, ktoré si tímy podelili v pomere 3:3, avšak v pretláčaní liniek bol navrch tím Weibo. Mierna prevaha outsidera v kombinácii s úspešnými ziskmi Baron-ov viedla k vydretému a veľmi dlhému zisku druhej mapy, keď veľa hráčov už nemalo čo viac nakúpiť. Edward Gaming prehráva 0:2.

Zdroj: twitter.com


v tretej mape rázna odpoveď od majstrov sveta

Edward Gaming mal v tretej mape nôž na krku, nakoľko v prípade prehry tejto mapy by zápas skončil 0:3. Tomuto sa podarilo obhajcovi titulu predísť a dominanciou hlavne na Mid a Bot linkách zvíťazili v pomere 23:15 v štatistike zabití a vynútili si štvrtú mapu. Je nutné podotknúť, že táto výhra mapy sa nerodila ľahko. Na Top-e a na pozícii Jungle hráči z tímu Weibo komplikovali cestu pre Edward Gaming, avšak rozhodujúce boli víťazné pozície majstrov sveta.

Zdroj: sport.poinformowani.pl


najpohľadnejšia bola štvrtá mapa

Situácia po tretej mape nebola ani na jednej strane pozitívna, Weibo prehral mapu na 2:1, Edward Gaming stále s "nožom na krku". Práve tím Weibo mal dôvod na starosti, lebo prípadná prehra aj tejto mapy by dotiahla duel na vyrovnaný stav 2:2, v ktorom je to lotéria. Tomu sa hráčom tímu Weibo podarilo zamedziť a v pomere 26:19 na zabitia získali aj štvrtú mapu. V tejto mape sme videli asi najlepšie súboje a aj najviac zabití. Z pohľadu štatistík išlo o zápas, kde prakticky nikto nezahral zlú hru, vyzdvihnúť môžeme hráčov z Jungle obidvoch tímov. Práve Jungler Edward Gaming získal s jeho šampiónom Hecarim-om až 10 zabití, čo je celkom zaujímavé číslo na tohto šampióna a nič mu neostal dlžný ani súperov Jungler, ktorý so skóre 5/5/10 rozhodne nezaostal. Tento zápas rozhodla prakticky jedna bitka tímov, z ktorého dokázal tím Weibo vyťažiť maximum a ukončiť súpera, ktorého vypadnutie v takto skorej súťaži bol šok. Zaujímavosťou LPL túto sezónu je určite vypadnutie obidvoch finalistov z minulého roka, ktoré patria k tzv. "Veľkej štvorke" v Číne a predpokladáme, že lepšiu reklamu si v LPL pre svoju súťaž želať ani nemohli.

Zdroj: oneesports.gg


Zdieľať tento článok: