Ako dopadli zápasy štvrtého dňa na IEM v Riu ? Fantastický výkon na záver!

Adam Zachar Zachar

03.11.22 23:40

Reading time 02:06

CS:GO

Share this article:

Source: twitch/esl

Štvrtok sa niesol v znamení ďalších zaujímavých stretnutí.

Metropola Južnej Ameriky, Rio de Janeiro je momentálne strediskom diania obľúbeného Counter- Strike. Fantastická atmosféra, dramatické momenty a poriadna dávka ešportu. Aj tak by sa dalo popísať toto veľkolepé podujatie.

Najlepšie svetové tímy stoja proti sebe a o pozornosť nie je absolútne žiadna núdza. Deň číslo 4 v rámci súťaže pokračoval ďalšími troma duelmi. Hralo sa štýlom BO3 a vyhrať mohol vždy iba jeden.

Zdroj: twitch/esl

OG vs Team Vitality

TV vstupoval do zápasu s o čosi lepším papierovým predpokladom. OG však začali lepšie. Postupne sa ich hra zhoršovala, čoho výsledkom bol tesne urvaný polčas za stavu 8:7. V druhej polovici sa hra vyrovnala. Riadna hracia doba nepriniesla víťaza a tak muselo rozhodnúť predĺženie, v ktorom uspeli reprezentanti Team Vitality. Prvý zápas skončil 19:17.

Druhou mapou bola Inferno. OG znovu nadviazali na skvelý úvod a znovu sa im podarilo ovládnuť polčas, tentokrát 10:5. Nevzdávali sa, vďaka skvelej hre, kontrole a sústredeniu súpera zdolali poľahky 16:6 a zrovnali stav na 1:1.

Prišla finálna, tretia mapa - Dust II. Do tretice, i tu odštartovali lepšie OG. Postupom času ich hra upadala a kormidla sa chopili TV, ktorí už svojmu náprotivkovi dohromady nič nedovolili. Team Vitality pokorili OG 16:8 a stali sa úspešnejším tímom na súčet stretnutí - 2:1.

Zdroj: twitch/esl

GamerLegion vs Cloud9

Favoritom tohto merania síl boli C9. Napriek lepšiemu štartu GL v prvých kolách sa súper čoraz viac doťahoval. Ako na hojdačke sa striedali jednotlivé výkony a získané body. V závere sa však misky váh naklonili na stranu Cloud 9, ktorí zvíťazili 16:13.

Nasledovala odveta na zvolenej mape Mirage. Cloud9 nadväzovali na prvý duel, ale GL sa nemienili len tak dať. Tesný polčas 8:7 pre C9 bol jasným dôkazom vyrovnanej partie. Kolá patrili na striedačku obom celkom. Za kratší koniec napokon ťahali opäť členovia tímu GamerLegion, ktorí znovu prehrali 16:13. Cloud9 tak celkovo vyhrali 2:0 na zápasy.

Zdroj: twitch/esl

Fnatic vs 9z

Posledná bitka vysielacieho dňa. Fnatic ako jasný favorit odštartoval fantasticky za CT. Rozbehnutá lokomotíva svojho soka v prvom dejstve ničila ( 12:3 ). Po zmene strán využili 9z výhody protiteroristickej strany a začali zbierať kolá. Lenže náskok bol už privysoký. Fnatic ukontroloval prvú mapu v pomere 16:11.

Mapa č. 2 Nuke mohla byť rozhodujúcou. Fnatic vkročil do súboja výborne. Postupne sa 9z adaptovali na protivníkovu hru a ujali sa vedenia. Ale čo sa stalo neskôr ? Neuveriteľné odhodlanie Fnatic v samotnom závere hracieho dňa. Už to pomaly vyzeralo na tretiu mapu, no favorit nedopustil zaváhanie a vyhral najtesnejšie 16:14! Najlepší zápas dňa. Celkovo 2:0.

Zdroj: twitch/esl

Turnaj ešte nekončí! Už 5.11. ( sobota ) ťa čakajú ďalšie nabité stretnutia. Sledovať ich môžeš napr. tu

Share this article: