Joel a Ellie dorazili do cieľa. Ako vyzeral posledný diel The Last Of Us? 

Štefan Švec

13.03.23 09:10

Čas čítania 01:46

The Last of Us

Zdieľať tento článok:

Zdroj: HBO Max / YouTube

Na to, že sa jedná o poslednú epizódu prvej série, tak bola kratšia než sme čakali a všetko sa udialo až prirýchlo. Zhrňme si, čo sme videli v dnešnej epizóde.

Informácia, ktorú sme nedostali ani v jednej z hier, bol Ellie-in pôvod, prečo je vlastne imúnna. Konečne sme dostali odpoveď aj ukážku na túto otázku. Jej matka, keď bola tehotná, tak bola pri pôrode pohryzená nakazeným. Bleskurýchle však preťala pupočnú šnúru, ale nejaká časť hubovej nákazy sa dostala aj do batoľaťa, ktorým bola práve Ellie.

Údajne tento krátky kontakt s infekciou, kým bola matka s dieťaťom prepojené, tak stačil, aby Ellie bola imúnna. Tento kontakt s hubou je akoby označil za jednu z nich, jednu z nakazených, preto po ďalšom infikovaní pohryzením alebo inými spôsobmi, tak huba už nenapadne mozog hostiteľa, keďže už je poznačený.

Keďže ide o zakončenie adaptácie prvej hry, tak sme sa dostali už do momentu, kedy mala byť vakcína vytvorená. Bol v tom však malý háčik. Keďže huba a látky s ňou spojené sa vytvárajú v mozgu, museli by Ellie otvoriť hlavu, čo by neprežila. Predať túto informáciu Joelovi bola osudová chyba celého oddielu Svetlušiek. Terminátor Joel odbachol viac ako tucet ľudí, len aby zachránil Ellie, ku ktorej si vytvoril nezdraví vzťah ako medzi otcom a dcérou.

Prvá sezóna televíznej šou The Last of Us bola uzatvorená presne ako aj herná predloha. Joel pozabíjal všetko, čo sa pohlo a navyše klamal Ellie o tom, čo sa stalo. Jeho verzia znela, že imúnnych je mnoho a liek sa prestal hľadať, čo znelo ako blbosť a na jej tvári bolo vidno neveru.

Ak by sme si mali tento seriál zhodnotiť ako celok, tak HBO určite vytvorilo jednu z najlepšie podarených herných adaptácii všetkých čias. Vybrali perfektných hercov a hlavne protagonistov v prevedení Belly Ramsey ako Ellie a Pedro Pascal ako Joel, od ktorých sa toho veľa očakávalo a museli vyplniť veľké topánky. Zvládli to však úžasne a nevieme si predstaviť sériu TLOU bez nich. Emócie a ich prevedenie boli vždy uveriteľné a na mieste. Nezabudli ani na rozvoj postáv v priebehu času, keďže spolu cestovali niekoľko mesiacov aj keď to tak nepôsobí, lebo seriál bol pomerne krátky. Jediné, čo by sme vytkli je ten krátky koniec.

Zdroj: HBO

Zdieľať tento článok: