Ktoré tímy sa proti sebe stretnú pred bránami finále UNI MSR v League of Legends?

Adam Zachar Zachar

11.01.23 13:00

Čas čítania 02:41

SUEL Masters

Zdieľať tento článok:

Skupinovú fázu a štvrťfinále máme za sebou! Tesne pred koncom mesiaca január spoznáme šampióna.

UNI MSR ( Univerzitné majstrovstvá SR ) a SUEL ( Slovenská univerzitná ešportová liga ) sa v novom ligovom systéme určite nezaobišla a nezaobíde bez jednej z najpopulárnejších a najhranejších hier na svete. Reč je o League of Legends.

Turnaja sa zúčastnili reprezentanti a študenti rôznych univerzít na Slovensku. Spoločnými silami sa pokúsili prejsť cez nekompromisné duely svojej skupiny, aby tak mohli posunúť svoje šance do vyraďovacej časti. Motiváciou pre každého hráča a jeho spoluhráčov je samozrejme aj finančný prizepool, medaila a pre celkového majstra dokonca pohár.

Pre SUEL Masters ligu je vyhradený finančný prizepool 1050 €, ktorý je rozdelený nasledovne:

  1. miesto – 600 € + putovný pohár SUEL MASTERS + pamätné medaily
  2. miesto – 300 € + pamätné medaily
  3. miesto – 150 € + pamätné medaily

League of Legends SUEL Masters powered by Accenture - ZS 2022/2023 ( oficiálny názov súťaže ) teda započal svoju cestu už v spomínaných skupinách. Tímy boli rozdelené do skupiny A a B za účasti piatich celkov v každej z nich. Hralo sa štýlom 5vs5 a BO2 s tým, že do PLAY-OFF postúpili 4 mužstvá z "Áčka" i "Béčka" , dohromady tak 8 ešportových družstiev.

ESTUBA poľahky z prvej pozície, najlepšou bilanciou turnaja v rámci skupín a 12-bodovým ziskom postúpila ďalej. "Strieborná" priečka patrila borcom z EUBA A. Rovnaký počet bodov i skóre mali UCM TEDI Bears Kappa a Esport TUKE Red. Piaty Uniza Esport ťahali za najkratší koniec a pre nich sa púť na turnaji skončila.

Tabuľka a postupujúci zo skupiny A:

Zdroj: yzonesk

B skupina bola o čosi zamotanejšia. Po dvoch výhrach a remízach sa najlepšie umiestnili Esport TUKE Blue s ôsmymi bodmi. Bez prehry prešli podobne UNIZA Herolds z druhého miesta. Tretí UCM TEDI Bears Sigma predbehli posledného postupujúceho ESTUBA Xko iba o jediný bod. EUBA Esport B aj napriek dvom čestným bodom nedokázali viac zabrániť svojmu umiestneniu a z piatej pozície a tak lúčia so súťažou.

Tabuľka a postupujúci zo skupiny B:

Zdroj: yzonesk

Prvé kolo vyraďovacej fázy znamenalo náročnejšiu úroveň. Tentokrát mohlo sebemenšie zaváhanie znamenať koniec pre ktorýkoľvek celok. Prvý a štvrtý štvrťfinálový zápas sa niesol v znamení FREE WIN, čo znamená, že k ESTUBA a Esport TUKE Red sa dostali do semifinále bez boja. Za nimi nasledovali UNIZA Herolds, ktorým sa podarilo pokoriť UCM TEDI Bears Kappa v pomere 2:0 na zápasy. EUBA A sa postavili proti UCM TEDI Bears Sigma a ani pre jeden z "mančaftov" sa nejednalo o prechádzku ružovou záhradou. EUBA A nakoniec zvíťazili tesne 2:1 na súčet stretnutí a doplnili tak semifinálové kvarteto.

Prehľad štvrťfinálovej časti PLAY OFF:

Zdroj: yzonesk

Semifinále sa uskutoční 26.1.2023 o 18:00, boj o 3. miesto spoločne s FINÁLE sa odohrajú 27.1.2023 o 18:00!!! Celé UNI MSR sa odohrá online formou, sledovať tieto ostré súboje môžeš na našom Twitchi.

Okrem týchto ešportových predstavení v hre LoL sa môžete tešiť aj na ostatné zápasy a prenosy, ktoré budú takisto k dispozícii na našom Twitch kanáli YZONEsk a to konkrétne:

  • 24.1.2023 | 18:00 - Team Fight Tactics (Finále)
  • 25.1.2023 | 18:00 - Rocket League (Semifinále + o 3. miesto + Finále)
  • 28.1.2023 | 18:00 - Counter Strike : Global Offensive (Semifinále)
  • 29.1.2023 | 18:00 - Counter Strike : Global Offensive (o 3. miesto + Finále)

OBROVSKÉ ĎAKUJEME patrí našim partnerom a sponzorom, ktorými sú Accenture, Slovenská Sporiteľňa a CrazyWolf.

Zdieľať tento článok: