YGames PRO Series 2023: Ignis Serpens si vydobyl svoje miesto v play-off

Róbert Pericht Pericht

12.04.23 23:25

Čas čítania 02:15

CS:GO

Zdieľať tento článok:

Po úvodných zápasoch nastala rozhodujúca časť skupiny A, ktorá priniesla dva napínavé súboje a 6 odohratých máp.

Po pondelkových úvodných zápasoch skupiny A, kedy sme spoznali víťaza skupiny a prvého postupujúceho do play-off - tím NtK, nasledoval druhý herný deň YGames PRO Series, ktorý rozhodol o konečnom poradí v skupine. Tri zvyšné tímy mali príležitosť zabojovať o druhú miestenku do play-off - SK/CZ zostava Enterprise, poľský Ignis Serpens (bývalá Paloma) a belgický EC Brugge.

dve otočky od poľského celku

Ako prvý bol na programe Losers match, teda tímov, ktoré prehrali svoje otvárajúce zápasy skupiny - EC Brugge a Ignis Serpens. Belgická organizácia začala zápas vo veľkom štýle. Po úspešnej CT strane na mape Nuke vyhrala v pomere 16:9. Okamžitá odpoveď z poľskej strany prišla na mape Mirage, kde hráči tímu Ignis Serpens vyhrali v pomere 16:5. Rozhodujúca mapa Ancient priniesla vzrušenie len do prvej polovice, po zmene strán Poliaci ovládli CT stranu a v pomere 16:11 vyhrali rozhodujúcu mapu.

Livestream následne pokračoval s Decider matchom, ktorý mal rozhodnúť o postupujúcom do play-off ligy. Zápas o pokračovanie v súťaži medzi Ignis Serpens a ENTERPRISE bol predikovaný ako vyrovnaný duel a to sa aj naplnilo.

Hneď v úvodnej mape sa z výhry po predĺžení v pomere 19:16 tešili hráči Česko-Slovenskej organizácie. Fanúšikom z nášho regiónu robil tento výsledok radosť a chceli vidieť úspech aj v druhej mape. Do mapy Mirage vstúpili na CT strane do vedenia 10:5. Po zmene strán Poliaci zavelili k obratu, CT stranu zvládli v pomere 11:2 a zvíťazili druhú mapu v pomere 16:12. Psychická výhoda na poľskej strane rozhodla tretiu mapu Ancient, kde Poliaci hladko zvíťazili v pomere 16:5.

Zo skupiny A do play-off postupujú teda tímy NtK a Ignis Serpens. Na 3. mieste v skupine skončil tím Enterprise a na poslednom EC Brugge. Tieto dva tímy dostanú ešte jednu príležitosť na postup do play-off počas Last Chance fázy, ktorá sa uskutoční 8. a 10. mája.

Prvá základná skupina je teda odohraná. Už v pondelok 17.4. pokračuje YGames PRO Series zápasmi Skupiny B, ktoré prinesú nové 4 tímy. Sleduj livestream od 16:30 na twitch.tv/yzonesk.

Harmonogram:

  • 17:00 - UNiTY vs. sYnck (BO1)
  • 18:15 - PGE Turów vs. Sampi.Tipsport (BO1)
  • 19:30 - Winner 1 vs. Winner 2 o postup do play-off (BO3)

Okrem zápasov a nášho talent tímu ti počas livestreamu prinášame súťaže o skvelé ceny - stačí zbierať Twitch body sledovaním streamu a jedna z odmien môže byť tvoja (poukážky do Fortuny, periférie Acer Predator a aj skiny, ktoré ti prinesie VÚB banka).

Nezabudni, že na zápasy si môžeš staviť v Fortune (platí pre divákov nad 18 rokov). Túto sezónu môžeš tipovať víťazov zápasov a po prvýkrát aj celkového víťaza ligy vo Fortune.

YGames PRO Series CS:GO ligu ti prináša generálny partner Fortuna, hlavní partneri VÚB banka, Crazy Wolf a partneri Acer Predator a ESET.

Pre viac informácií o lige sledujte našu oficiálnu podstránku alebo sociálne siete Twitter, Instagram, Facebook a Twitch.

Zdieľať tento článok: