YGAMES PRO SERIES: Cryptova predviedla skvelý výkon, postupuje do play-off

Martina Juhásová

24.04.23 22:30

Čas čítania 02:38

CS:GO

Zdieľať tento článok:

Skupina C spoznala svojho víťaza po troch napínavých zápasoch.

Skupina C odštartovala cestu 4 tímov v YGames PRO Series CS:GO lige. Domáci tím Cryptova, poľský ex-Honoris, maďarský DomiNation esports a ukrajinský tím NaVi Junior sa stretli v úvodných BO1 zápasoch, ktoré určili dvoch finalistov Winners matchu. Zápasmi divákov sprevádzal YGames PRO Series talent tím v zložení - Joshua, TeCkoO, The RoughBaby, Ray a hosť štúdia Maxx.

Cryptova vs. ex-Honoris

Herný deň nám otvoril zápas domáceho tímu Cryptova a poľskej zostavy, ktorá donedávna účinkovala v organizácií Honoris. Predikcie určovali za favorita zápasu ex-Honoris aj vzhľadom na nedávne zmeny v zostave Cryptovy (bench Maxxa, príchod Kinza ako IGL). Mapa Ancient priniesla v úvode vyrovnaný súboj oboch tímov. V 13. kole prišlo k technickej pauze a výmene hráča poľského tímu; Sobol-a kvôli výpadku internetu musela nahradiť coach tímu - VinS. Zápas následne pokračoval v rovnakom tempe, ako pred pauzou a nebolo jasné, na ktorú stranu poputuje víťazstvo. Nakoniec o víťazstve tímu Cryptova v pomere 16:14 rozhodol v clutchi 2vs4 Kinzo, ktorý zneškodnil posledného hráča s 2 HP.

NaVi Junior vs. DomiNation esports

Druhý zápas večer priniesol súboj mladej zostavy akadémie tímu Natus Vincere a výberu top maďarských hráčov DomiNation. Map pick - Mirage - bol v prospech akadémky NaVi, avšak skúsenosti zase na strane DomiNation. Zápas prebiehal v podobnom duchu ako predchádzajúci duel. Oba tímy sa neustále doťahovali a umožnili súperovi získať max. náskok 2 bodov. Znovu sme boli svedkami najtesnejšieho víťazstva maďarského tímu DomiNation esports s výsledným skóre 16:14.

Cryptova vs. DomiNation esports

Nasledoval Winners match, ktorý rozhodol o víťazovi skupiny a postupujúcom do play-off. Ako prvá mapa prišla opäť mapa Ancient, ktorú si vybrala Cryptova. Zápas prebiehal ako cez kopírku, tesné súboje, neustále bodové dobiehanie a víťazstvo 16:14, opäť pre Cryptovu.

Zápas pokračoval na mapu Inferno, ktorú si vybrali maďarskí hráči, no paradoxne jej prvé kolá patrili výhradne tímu Cryptova, ktorý si si vybudoval náskok. DomiNation ich do polčasu ešte bodovo dohnali, avšak po výmene strán sa domáci tím odtrhol a zakončil mapu za stavu 16:9. Cryptova si tak vybojovala postup do play-off, kde sa pridá už k trom domácim tímom - Sinners (invite), Dynamo Eclot (invite) a Sampi (postup zo skupiny B) - a k 5 európskym tímom - Astralis Talent (invite), BIG Academy (invite), NtK + Ignis Serpens (postup zo skupiny A) a sYnck (postup zo skupiny B).

Skupina C však ešte nekončí a súboj o druhú miestenku do play-off bude pokračovať už v stredu 26.4. od 16:30. Livestream môžeš sledovať na twitch.tv/yzonesk.

Harmonogram:

  • 17:00 - ex-HONORIS vs. NAVI Junior
  • 20:00 - DomiNation esports vs. víťaz predchádzajúceho zápasu

Okrem zápasov a nášho talent tímu ti počas livestreamu prinášame súťaže o skvelé ceny - stačí zbierať Twitch body sledovaním streamu a jedna z odmien môže byť tvoja (poukážky do Fortuny, periférie Acer Predator a aj CS:GO skiny od Fany CS:GO skinshop, ktoré ti prináša VÚB banka).

Nezabudni, že na zápasy si môžeš staviť vo Fortune (platí pre divákov nad 18 rokov). Túto sezónu môžeš tipovať víťazov zápasov a zároveň sa môžeš zapojiť do TOP Teams súťaže o 1000€ (stačí správne natipovať TOP osmičku ligy a si v súťaži).

YGames PRO Series CS:GO ligu ti prináša generálny partner Fortuna, hlavní partneri VÚB banka, Crazy Wolf a partneri Acer Predator a ESET.

Pre viac informácií o lige sleduj našu oficiálnu podstránku alebo sociálne siete Twitter a Instagram.

Zdieľať tento článok: