YGames PRO Series 2023: Maďarský zástupca s postupom, ukrajinské Natus Vincere Junior s prekvapivým úspechom

Róbert Pericht Pericht

10.05.23 23:08

Čas čítania 02:26

CS:GO

Zdieľať tento článok:

Posledné zápasy "Last Chance" fázy priniesli fanúšikom napínavý večer. Najskôr v úvodnom zápase CZ/SK organizácia BRUTE vyzvala maďarského zástupcu z DomiNation Esports (bývalý tím Onyx), následne sme videli zaujímavý zápas medzi ukrajinskými tímami na 3 mapy. Dnes fanúšikovia YGames PRO Series musia ísť spať spokojní.

domination s hladkým postupom, čaká ho big academy

Maďarská organizácia DomiNation Esports je fanúšikom Counter-Strike menej známa, avšak jej zostavu fanúšikovia YGames PRO Series dobre poznajú. Hráči Aaron, Kamion alebo coolio sú známi našim fanúšikom z minulého ročníka, kedy pôsobili pod značkou Luxemburskej organizácie Onyx. Ich súperom bola v Last Chance zápase známa CZ/SK organizácia BRUTE, ktorá do súboja na mape Nuke vstúpila prehrou na T strane v pomere 11:4. Po zmene strán sa síce hra vyrovnala, avšak Maďari si dokázali ustrážiť náskok v pomere 16:9. Na mape Mirage sme videli podobný priebeh, avšak po zmene strán už nedokázali hráči BRUTE vzdorovať a prehrali v pomere 16:6. Najlepším hráčom zápasu sa stal Aaron a DomiNation si tak vybojovali postup do play-off, kde na nich čaká tím BIG Academy.

Prekvapenie Last Chance, B8 končia pred bránami play-off

Nasledoval ostro-sledovaný zápas medzi tradične kvalitným B-tímom Natus Vincere - NaVi Junior a taktiež ukrajinskou organizáciou B8, ktorá je momentálne na 39. mieste HLTV rebríčka.. Do zápasu vstúpili lepšie hráči favorita z B8, ktorí zvíťazili na mape Mirage v pomere 16:6. Po nedávnom triumfe nad francúzskou organizáciou LDLC viacerí očakávali od hráčov B8 pohodlný záver zápasu. To sa však všetci mýlili, nakoľko hráči NaVi Junior vyrovnali na mape Vertigo stav na 1:1 víťazstvom v pomere 16:7.

Rozhodujúcou mapou bola zvolená mapa Ancient - obľúbený pick tímov z CIS regiónu. V nej lepšie zvládli T stranu hráči NaVi Junior, ktorí zvíťazili v pomere 10:5. Po zmene strán sa podarilo tímu B8 zápas zdramatizovať, dokázal vyrovnať na stav 12:12. To bola však bodka za víťaznými kolami tímu B8 a v kvalitnom a vyrovnanom zápase víťazí tím NaVi Junior po záverečných dvoch úspešných defuse kolách v pomere 16:12. Tím B8, ktorý mnohí tipovali ako jedného z ašpirantov na celkové víťazstvo, tak končí v Last Chance fáze, NAVI Junior berú posledný slot v play-off, kde si zmerajú sily s aktuálnym majstrom SR - Dynamo Eclot.

YGames PRO Series prechádza do play-off fázy, kde sa k 12 tímom zo skupín pridajú 4 vysoko nasadené tímy - Dynamo Eclot, BIG Academy, SINNERS a Astralis Talent. Prvé zápasy play-off prichádzajú po krátkej pauze už 22.5. o 16:30; sledovať ich môžeš na twitch.tv/yzonesk.

Harmonogram - pondelok 22.5.

  • 17:00 - Astralis Talent vs Enterprise
  • 20:00 - Sashi Esport (predtým NtK) vs Sampi Tipsport

Okrem zápasov a nášho talent tímu ti počas livestreamu prinášame súťaže o skvelé ceny - stačí zbierať Twitch body sledovaním streamu a jedna z odmien môže byť tvoja (poukážky do Fortuny, periférie Acer Predator, CS:GO skiny od Fany CS:GO skinshop, ktoré ti prináša VÚB banka a antivírus značky ESET).

Nezabudni, že na zápasy si môžeš staviť vo Fortune (platí pre divákov nad 18 rokov). Túto sezónu môžeš tipovať víťazov zápasov a zároveň sa môžeš zapojiť do TOP Teams súťaže o 1000€ (stačí správne natipovať TOP osmičku ligy a si v súťaži).

YGames PRO Series CS:GO ligu ti prináša generálny partner Fortuna, hlavní partneri VÚB banka, Crazy Wolf a partneri Acer Predator a ESET.

Pre viac informácií o lige sleduj našu oficiálnu podstránku alebo sociálne siete Twitter a Instagram.

Zdieľať tento článok: