MSR 2024: Finálová štvorka je známa! V Nitre sa predstaví tím AVEZ

Martina Juhásová

15.09.24 19:46

Čas čítania 02:00

MSR24

Zdieľať tento článok:

Uzavretá kvalifikácia priniesla napínavé zápasy a priniesla nám na MSR "nový" tím.

Tento víkend patril Closed kvalifikácií na Majstrovstvá SR v elektronických športoch 2024 v hre CS2. 8 tímov sa stretlo v súboji o posledné miesto vo finále MSR, ktoré prichádza už v októbri do Nitry. 4 zostavy boli priamo pozvané do closed kvalifikácie - UNiTY, SINNERS Academy, YENKEE Academy a BRUTE; ďalšie 4 tímy sa do tejto fázy prebojovali zo série open kvalifikácií - AVEZ, Enterprise Genesis, BehaCZka a Andromeda.

Prvý deň kvalifikácie znížil počet súťažiacich na presnú polovicu. V otváracích súbojoch si lepšie so súpermi poradili zostavy UNiTY, AVEZ, Sinners Academy a YENKEE Academy, ktoré si takto vybojovali postup do dnešných semifinálových zápasov.

Počas livestreamu sme sa pozreli na zápas tímov AVEZ a SINNERS Academy, ktorý nám priniesol až tri mapy. Tá prvá išla jednoznačne v prospech akadémie hriešnikov, ktorý prevalcovali AVEZ za stavu 13:1. Nasledovala Anubis, ktorá priniesla už oveľa zaujímavejší priebeh a tesné bodové rozdiely. Nakoniec víťazstvo na mape šlo v prospech tímu AVEZ a tak sme prepracovali až do decideru na mape Anubis. ktorý opäť ovládla česko-poľská zostava a zabezpečila si tak postup do finále kvalifikácie. Tam na nich už čakal tím UNiTY - v súbežnom semifinále si ľahko poradil so svojim súperom YENKEE Academy 2:0 na mapy.

Vo finále sa tak stretli minuloročný strieborný tím a nováčik na MSR. Prvá mapa Mirage (map pick AVEZ) sa niesla v réžií CZ/PL zostavy, ktorý sa dokázali bodov odpichnúť a pripísať si tak na svoje konto prvý bod za skóre 13:5. Nasledoval map pick UNiTY - mapa Ancient - v ktorej sa však opäť raz viac darilo AVEZ-u. UNiTY sa ich snažili bodovo dobiehať, no napriek tomu AVEZ ukončil zápas a finále kvalifikácie vo svoj prospech za stavu 13:6.

Tím AVEZ sa tak prebojoval až na nitrianske pódium, kde ich už čakajú 3 známi súperi - Dynamo Eclot, SAMPI a The Prodigies. Zostava tímu - Zur1s, Tusi, Holly, AntyVirus a Boll - tak zabojuje o zisk majstrovského titulu a prizepool 17 000€. Hoci je AVEZ nováčikom na MSR, na domácej scéne sme ich výkony mohli sledovať napr. na MČR letnej zastávke, kde si odniesli bronzovú priečku.

Ktorý zo štvorice tímov si nakoniec odnesie domov víťazstvo? Dozvieme sa už na začiatku októbra (MSR sa konajú od 3. do 6.10.2024; finále CS2 turnaja je v sobotu 5.10.2024). Nezabudni, že lístky na MSR sú už predpredaji, nájdeš ich na Ticketportal.sk TU.

MSR ti prinášajú Slovenská sporiteľňa a Fortuna, sleduj pre viac info oficiálnu podstránku turnaja a naše sociálne siete.

Zdieľať tento článok: