WORLDS 2021: Play-off si podmanili tímy z Kórey a Číny!

Róbert Pericht Pericht

18.11.21 17:14

Čas čítania 01:27

worlds

Zdieľať tento článok:

Majstrovstvá sveta v League of Legends nazývané Worlds sú za nami a my sa pozrieme na najzaujímavejšie momenty tohto sviatku League of Legends.

Majstrovstvá sveta v League of Legends nazývané Worlds sú za nami a my sa pozrieme na najzaujímavejšie momenty tohto sviatku League of Legends.


Edward Gaming dokázal vyradiť všetkých víťazov skupín, ktorým čelil

Zdroj: sport.poinformowani.pl


Začať nemôžeme ničím iným ako samotným šampiónom, ktorým sa zaslúžene stali Edward Gaming. Víťaz LPL vošiel do samotného turnaja s menším “hype” ako viac favorizované tímy Damwon KIA alebo Funplus Phoenix, či Royal Never Give Up, svoju pozíciu si ale precíznymi výkonmi dokázali postrážiť. Vo finále dokázali zdolať úradujúceho majstra Damwon KIA s výsledkom 3:2 , keď všetkých fanúšikov zaujal priebeh po fantastickej otočke zo stavu 1:2 v ich neprospech. Nezvyčajným bolo, že Edward Gaming postupne narazil na všetkých víťazov predchádzajúcich skupín, s výnimkou T1.


Do semifinále sa prebojovali až tri kórejské tímy

Zdroj: Facebook LOL Esports


Semifinálová fáza nám priniesla zápasy, v ktorých o atraktivitu nebola núdza. Skončili maximálnym počtom hier, čiže 3:2 v prospech finalistov. Zaujímavým faktom hlavne v porovnaní s konkurenčnými tímami bola obrovská dominancia kórejských tímov. V samotnom semifinále boli až 3. Štvrtý kórejský tím Hanwha Life vypadol v štvrťfinále taktiež s kórejským tímom T1. Pre fanúšikov rozhodne nebola núdza o napínavé momenty. Verím, že všetci sme sledovali Fakera, ako bojuje s Damwon Gaming o ďalšie finále v kariére. Do semifinále sa podarilo dostať T1, Damwon Gaming aj Gen. G., jediný nekórejský tím boli neskorší víťazi z Číny a to Edward Gaming.


Dominancia tímov z Ázie

Zdroj: lol.fandom.com


Tímy z Ázie ovládli vyraďovaciu časť Worlds, keď z ôsmich tímov neboli z Ázie len dva tímy a to Cloud9 a MAD Lions. Uvidíme, či takúto veľkú dominanciu v budúcnosti dokáže zlomiť niektorý z tímov ostatných regiónov. Na prognózy je totiž ešte momentálne priskoro. Mimoázijské tímy nedokázali ukradnúť svojmu súperovi vo vyraďovacej časti ani jednu mapu, čo len podčiarklo pokračujúcu dominanciu tímov z Číny a Kórey.

Zdieľať tento článok: