League of Legends vs. World of Warcraft: Ktorá z týchto megahier je lepšia?

Petra Siažiková

22.09.22 12:10

Čas čtení 02:06

World of Warcraft

Sdílet tento článek:

Zdroj: youtube.com/c/Necrit

Stručne zhrnieme základné charakteristiky, na základe ktorých sa môžete rozhodnúť, ktorá z týchto hier je vám bližšia.

Prečo je WoW dobrá hra?

Spoločnosť Blizzard games vyprodukovala množstvo skvelých hier, ale najikonickejšou je World of Warcraft. Toto MMORPG sa odohráva vo fantasy svete Azeroth, ktorý je nekonečne rozsiahly.

Hráč si vytvorí vlastného avatara alebo postavu, pričom s ňou zažíva súboje a dobrodružstvá. V spoločnosti ostatných hráčov môže tak nájsť aj priateľov, s ktorými si pomáhajú vo virtuálnej realite.

Hra WoW si zakladá na progrese postáv. Hráči plnia rôzne questy, a tým naberajú skúsenosti a rozvoj svojej postavy.

Zdroj: youtube.com/user/VGameOSTs

Azeroth je tak miestom pre milióny hrdinov, odkedy začal písať svoju existenciu v roku 2004. Hráči si môžu zvoliť, ku ktorej skupine vo virtuálnom priestore budú patriť.

Za celú svoju existenciu má WoW po celom svete viac ako 100 miliónov hráčov, ktorí vytvorili viac ako 500 miliónov postáv. Celá námaha však stojí čas aj peniaze. Prvých 20 levelov je síce zdarma, ale hra vás tak vtiahne, že do nej investujete viac peňazí.

Prečo je LoL dobrá hra?

Multiplayer online bojová aréna alebo MOBA prišla na trh pár rokov po vydaní WoW, konkrétne v roku 2009. LoL je multiplayer videohra, ktorá je na začiatku pre hráčov zdarma. Počas hry si hráči kupujú itemy, ktoré potrebujú na liečbu svojich zranení, lepšie vybavenie pre svoju ochranu alebo útok.

Dva tímy po piatich hráčoch bojujú proti sebe v súbojoch. Každý hráč ovláda svojho šampióna so svojimi schopnosťami v odlišných hráčskych štýloch.

Zdroj: youtube.com/user/sari4547

Existuje množstvo herných módov, ktoré hráči môžu hrať v určitom čase a udalostiach. Herná línia je veľmi zábavná, pretože môžete mať rozličných šampiónov so všakovakými schopnosťami a zvoliť si svoj herný štýl. Ale samozrejme, nič nie je zadarmo vo svete Riot. Ak chcete byť lepší, potrebujete opäť vraziť do hry viac času a peňazí. To zaručuje ešte väčšiu pútavosť LoL.

Odlišnosti medzi World of Warcraft a League of Legends

Nakoľko WoW uzrelo svetlo sveta skôr, tak mal logicky rozsiahlejšiu hráčsku základňu, ale to sa začalo meniť, keď prišlo LoL, ktoré odviedlo množstvo hráčov na svoju stranu.

LoL má momentálne neuveriteľných 115 miliónov hráčov. Nesmieme zabúdať, že jeho silnou konkurenciou je aj DOTA. Je však nepopierateľné, že WoW je lídrom v MMORPG.

Zdroj: youtube.com/channel/UCQjnX9TM3lOKFcUV8P9qi2g

Ak sa budeme baviť o updatoch a novom obsahu, obe hry sú veľmi rozdielne. League of Legends má updaty každé dva týždne, ktoré zahŕňajú lepších šampiónov a itemy. Kým World of Warcraft prináša updaty síce v dlhšom časovom horizonte, ale tohto obsahu je omnoho viac. Týka sa pridania ďalších monštier, súbojov a interakcii medzi postavami.

Zopár slov na záver

Či si vyberiete LoL alebo WoW, zažijete kopec zábavy, spoznávaniu nových hráčov a každá z nich vám rozšíri obzory. Vybrať jednoznačného víťaza týchto gigantov je nemožné.

zdroj: leaguetips

Sdílet tento článek: