Kamilius: "Ak mám byť úprimný, myslím, že máme na to byť prví. Takisto môžeme byť až na ôsmom mieste."

Róbert Pericht Pericht

12.01.22 08:25

Čas čtení 03:15

League of Legends

Sdílet tento článek:

Zdroj: Instagram

Slovenský Support Kamilius prestúpil z nemeckého tímu MOUZ do francúzskej organizácie GameWard. O svojom prestupe nám porozprával v rozhovore.

Kamil "Kamilius" Košťál je slovenský hráč League of Legends. Hráva na pozícii Support, jeho obľúbení šampióni sú Nautilus, Bard alebo Rakan. Vo svojej kariére pôsobil v kluboch eSuba, We Love Gaming, AD Hoc Gaming, Vodafone Giants či Mousesports. Má 21 rokov a preto ho môžeme radiť k najtalentovanejším hráčom na Support pozícii v Európe.

Ahoj KAMIL. Aké máš pocity z prestupu do tímu GameWard? Aké sú očakávania organizácie od tejto sezóny?

Ahojte všetci. Z prestupu do GameWard sa veľmi teším, pretože sa mi zatiaľ páčia podmienky. LFL liga, v ktorej GameWard pôsobí, je veľmi kompetetívna a je to pre mňa veľká výzva, vďaka ktorej som motivovaný. Očakávania si nerád dávam. Budem na sebe pracovať tak, aby som si na konci roka mohol povedať, že som sa zlepšil ako človek aj ako hráč. O výsledky mi až tak nejde. Ak mám byť úprimný, myslím, že máme na to byť prví, no takisto môžeme byť až na ôsmom mieste, takže je to len na nás.

Zostava je tvorená hráčmi, ktorí podobne ako ty pôsobili predtým v Nemecku. Myslíš, že to môže pomôcť k lepším výsledkom v sezóne?

Myslím si, že ano. V podstate sme minulý rok boli najväčší rivali, ktorí bojovali o prvé priečky, a teraz hráme spolu. Všetci máme k sebe vzájomný rešpekt, keďže sme proti sebe veľa hrali, a boli sme špička nemeckej ligy. Nikto tak nepochybuje o kvalite spoluhráčov.

Zdroj: twitter.com


AKO HODNOTÍŠ KVALITU LIGY VO FRANCÚZSKU V porovnaní s predchádzajúcimi pôsobiskami v Španielsku a Nemecku?

Určite je to najviac kompetetívna liga doteraz. Bude tu hrať asi ako všetci viete Rekkles, Cody sun a veľa iných hráčov, ktorí si zahrali už na Worlds, takže kvalita je určite špičková.

Ako vyzerá deň profesionálneho hráča v League of Legends? POPRÍPADE Ako vyzerá tréning profesionálneho hráča?

Ráno vstanem, utekám do kancelárie, naraňajkujem sa, hrám 3 - 4 hodiny soloq. Dám si obed, potom nás čaká nejaký míting ohľadom tréningu. 5 hodín trénujeme ako tím a potom už je to len čas medzi soloq, posilňovňou, pozeraním si nejakých profi záznamov z hier, alebo len oddychovaním a telefonátmi, napríklad s kamarátmi.

Veľa hráčov nad pozíciou Supporta ohŕňa nosom. pozícia im príde nedostatočne akčná. Aký je tvoj názor na pozíciu Supporta? Začínal si s hrou práve na tejto pozícii?

Haha. Treba hrať viac hrdinov ako Pyke, Leona či Nautilus, ak chce človek akčnosť. Ja som začínal ako midlaner. Bavili ma mágovia, potom ADC a nakoniec som nejak skončil u supporta. Je to dlhá cesta, hrám LoL-ko už 11 rokov.

Počas kariéry si vystriedal niekoľko organizácii. V ktorej z nich to podľa teba fungovalo najlepšie a ako sa ti zvykalo na nové pôsobiská?

Hmm. Veľmi rád spomínam na 2018 eSubu. To, čo sme spolu tvorili, bolo jedinečné. Všetci sme boli nováčikovia a spoločne sme sa učili hrať LoL-ko pod trénerom Tomášom Kněžínkom. Určite bolo fajn si zahrať aj v MOUZ, a teraz sa mi zatiaľ veľmi páči GameWard. Tak uvidíme.


Aké sú tvoje ciele pre nadchádzajúcu sezónu? Máš nejakú métu, ktorú by si v kariére chcel dosiahnuť?

Dostať sa do LEC.

Čo by si odporučil nadšencovi League of Legends v ceste za profesionálnou úrovňou? Zvykneš hrávať aj klasický Ranked, prípadne Clash s kamarátmi?

Teraz moc nie, skôr mimo sezónu. Počas sezóny nemám moc čas hrať LoL-ko len tak zo srandy, radšej by som investoval ten čas do toho, aby som bol lepší. Ak chcete byť profík v LoL-ku, je dôležité začať skoro, nevzdávať sa a byť trpezlivý. Samozrejme, veľa investovaného času.

Máš nejakú vtipnú historku z pôsobenia v profesionálnom League of Legends? Čo by si na záver odkázal našim čitateľom?

Mám ich veľa, ale to by bolo asi na dlhé písanie, tak si to nechám zatiaľ pre seba. Možno raz napíšem knih, haha. Ďakujem za podporu všetkým fanúšikom a nezabudnite pozerať LFL, kde si ma môžte pozrieť zahrať si proti Rekklesovi.


My pevne veríme, že sa Kamilovi bude v LFL dariť. Ďakujeme za rozhovor prajeme veľa úspechov. Ak by ste jeho cestu sledovať na sociálnych sieťach, pripájame vám link na jeho profil na Instagrame a Twitteri.

Sdílet tento článek: