Final Fantasy VII Remake sa objavil v databáze obchodu Epic Games

Michael Nagel

18.06.21 17:46

Čas čítania 01:22

Final Fantasy 7 Remake

Zdieľať tento článok:

Zdroj: Final Fantasy VII Remake

Zahrajú si remake populárnej hry fanúšikovia aj na PC?

Developer a vydavateľ Square Enix sa síce v posledných rokoch snaží priniesť viac svojich známejších japonských titulov na PC, ale Final Fantasy 7 Remake sa na tejto platforme zatiaľ neobjavil. Zdá sa však, že to sa čoskoro zmení.

Titul sa objavil na EpicData - dedikovanej stránke na sledovanie obsahu, ktorý sa objaví na back-ende Epic Game Store. Táto stránka je zameraná na sledovanie užitočných informácií, ako sú ceny hier, špeciálne ponuky alebo rôzne herné aktualizácie. Niekedy sa tu však objavia databázy ešte nevydaných alebo neohlásených hier. Záznam o hre v databáze bol objavený používateľom na fóre ResetEra. Môže ísť samozrejme o mylný údaj v databáze, ale všetko nasvedčuje, že opak je pravdou.

Zdroj: FF7 subory

Final Fantasy VII Remake bol exkluzívnou hrou pre PS4 počas roka od jej vydania. Čo potvrdzovala aj nálepka, na ktorej bol uvedený dátum expirácie.

Uvedený dátum sa naplnil a spoločnosť Square Enix neskôr ukázala aktualizáciu hry v podobe FF7 Remake Intergrade, ktorá je exkluzívna pre konzolu PlayStation 5 na dobu „minimálne šesť mesiacov“. Expiračná doba teraz vychádza na december. Predpokladáme, že fanúšikovia, ktorí hrajú primárne na PC si budú musieť ešte pár mesiacov počkať.

Nebolo by to prvýkrát, čo Square Enix vydal svoje hry na PC prostredníctvom Epic Game Store. Aj herná séria Kingdom Hearts sa objavila prvýkrát na PC platforme exkluzívne na Epic Game Store. Zároveň nadchádzajúca hra Neo: The World Ends With You tiež bude sprístupnená len prostredníctvom EGS. Preto objavenie FF7 Remake súborov v EGS nie je až tak prekvapujúce. Nie je preto vylúčené, že PC verzia pripravovanej Final Fantasy 16 časom vyjde tiež na PC v podobnom prevedení.

Zdroje: rpgsite, vg247

Zdieľať tento článok: