Čísla GTA V opäť stúpajú: Predalo sa už 150 miliónov kópií

Miriam Kubovová

04.08.21 10:18

Čas čítania 01:06

GTA V

Zdieľať tento článok:

Zdroj: Rockstar Games

GTA V predalo neuveriteľných 150 miliónov kópií.

Grand Theft Auto (GTA) je séria videohier vydávaných spoločnosťou Rockstar Games, ktorá si drží 10 svetových herných rekordov. Patrí tu napríklad rekord za najviac hosťujúcich hviezd vo videohernej sérii či najväčšie obsadenie hlasov vo videohre (v hre Grand Theft Auto: San Andreas). Prvý diel tejto obľúbenej série vyšiel v roku 1997, momentálne séria GTA obsahuje 16 titulov a na 2. mieste v rebríčku najpredávanejších videohier všetkých čias sa umiestnil práve titul GTA V z roku 2013, so svojím rekordným počtom 150 miliónov predaných kópií.

Séria Grand Theft Auto tak spolu doposiaľ predala 350 miliónov kusov kópií. Hra GTA V pritom priniesla sérii takmer polovicu predajov a jej popularita neustále rastie. Spoločnosti zarobila obrovskú sumu z predajov - 1 miliardu dolárov.

Naposledy bola pridaná do hry aktualizácia s názvom Los Santos Tuners, ktorá si získala obľubu u mnohých hráčov.

Zdroj: Rockstar Games

GTA V s otvoreným svetom vychádza na Playstation 5 a konzoly Xbox Series už v novembri. V tomto mesiaci bude vydaná takisto aj GTA Online a vlastníci PS5 sa môžu tešiť, keďže na túto konzolu bude zdarma.

Veľkým číslam z predaja sa môže tešiť aj iná populárna novinka od Rockstar Games, Red Dead Redemption II, ktorá sérii Red Dead Redemption zarobila už viac ako polovicu z jej zárobkov - dokopy, za obe hry, sa zatiaľ zárobok vyšplhal na 60 miliónov.


Zdroj: GameSpot, Rockstar Games Fandom

Zdieľať tento článok: