ENTERPRISE dokonalo neuveriteľný obrat a ovládlo finále Y-Games PRO Series!

Martin Holubec Holubec

25.09.21 10:13

Čas čítania 02:03

Zdieľať tento článok:

V dlhý piatkový večer sme boli svedkom veľkolepého grandfinále!

V dlhý piatkový večer sme boli svedkom veľkolepého grandfinále! ENTERPRISE ťahalo takmer polovicu zápasu za kratší koniec, no po parádnom závere dokázalo triumfovať nad svojim maďarským súperom.

Veľkolepý záver ligy Y-Games PRO Series dopadol tak, ako by si ho každý nestranný fanúšik predstavoval. Finálový večer odštartoval súbojom o tretie miesto medzi Sissi State Punks a Dynamom Eclot. Práve CZ/SK tím bol čiernym koňom celého play-off, do ktorého sa prebojoval z poslednej pozície. V ňom však hneď úvode zdolal víťaza základnej časti B8 hladko 2:0, čím dal jasne najavo, že s ním musíme počítať aj do záverečných bojov. V semifinále proti ENTERPRISE získal prvú mapu, no nakoniec sa musel uspokojiť so súbojom o tretie miesto. Zatiaľ čo na Vertigu sme sa dostali až do predĺženia, Mirage už bol jasne v réžii československého tímu.

Dynamo Eclot tak zvíťazilo nad nemeckým Sissi State Punks 2:0 a v celkovom poradí obsadilo 3.priečku.

V štúdiu nás celým finálovým večerom sprevádzal moderátor Ivan „Dev1“ Lazarov v spoločnosti špeciálneho hosťa Matěja „Straty“ Cihlářa. Za komentátorský mikrofón sa posadila stará-známa dvojica Ray & Papo spoločne s observerom Bukym. Okrem skvelých zápasov sme boli svedkami Legion by Lenovo CS:GO kvízu o herné periférie, rozhovorov s hráčmi, analýz zápasov a súťaže o Budiš TOP highlight jesennej časti a najvýkonnejšieho hráča ligy. Okrem toho si viacerí diváci zo streamu odniesli aj hodnotné CS:GO skiny, kľúč na 3-mesačnú verziu antivírusu ESET Smart Security alebo Logitech hernú výbavu od MALL.SK.

Veľké grandfinále vo formáte BO5 odštartovalo mapou Nuke, na ktorej ENTERPRISE nedokázal držať krok s Budapest Five a maďarský tím si mohol po výsledku 9:16 pripísať prvý bod. Inferno, prvý pick československého tímu, taktiež nedopadol podľa očakávaní tímu ENTERPRISE a ani v ňom nedokázali získať dvojciferný počet kôl vo svoj prospech. So skóre 8:16 a 0:2 na mapy sa hráči stretli na Vertigo. Táto mapa dodala hráčom ENTERPRISE potrebný impulz a nádej, že sa so zápasom dá ešte niečo spraviť. Overpass však opäť nezačal pre tento tím sľubne, Budapest Five po polčasovom skóre 11:4 pridalo ďalšie kolo a do celkového víťazstva na turnaji mu chýbalo uhrať len 4 kolá. To sa však nepodarilo a po skvelej CT strane od ENTERPRISE sme sa dočkali vyrovnania – 2:2. Kde inde, ako na legendárnej Dust 2, mohlo vyvrcholiť päťhodinové finále celej ligy? 30 nervydrásajúcich kôl, v ktorých ani jeden celok nechcel prehrať, ukončil triple killom Adejis a ENTERPRISE sa stalo šampiónom 1. série Y-Games PRO Series. Okrem prizepoolu 6000€ získali priamy postup na Orange Majstrovstvá SR v elektronických športoch 2021, ktoré sa tento rok uskutočnia offline stage formou, ale bez účasti divákov na mieste.

Y-Games PRO Series podporujú hlavní partneri Legion by Lenovo a Budiš spolu s partnermi ESET, MALL.SK a Logitech.

Pre viac informácií sledujte:

Zdieľať tento článok: