Slovensko postupuje na Majstrovstvá sveta 2021 v Eilate! Má to však malý háčik!

Martin Holubec Holubec

01.10.21 19:17

Čas čítania 01:24

IESF

Zdieľať tento článok:

Slovensko predviedlo skvelé výkony v regionálnej kvalifikácii!

Slovenská CS:GO reprezentácia sa v predchádzajúcich dňoch zúčastnila východoeurópskej kvalifikácie Majstrovstiev sveta 2021 v Eilate. V skupine A boli jej súpermi reprezentácie Chorvátska, Maďarska a Čiernej Hory. V úvodnom vystúpení si prekvapivo hladko poradila s Maďarskom 2:0 (16:12, 16:11) a skvelý výkon s rovnakým výsledkom 2:0 zopakovala aj o deň neskôr, v zápase proti Čiernej Hore (16:5, 16:5). Dominantné výkony v skupine chcela potvrdiť aj v preloženom zápase s Chorvátskom, ktorý sa mal na náš podnet namiesto pôvodného termínu (utorok, 28.10.) odohrať v piatok - 1.októbra.

To však nakoniec nebolo možné, vzhľadom na pochybenie vo vzájomnej komunikácii medzi Slovenskou reprezentáciou a organizátorom turnaja. Napriek doterajšej 100% bilancii nášho tímu, by kontumačná prehra znamenala stratu 3 dôležitých bodov a tabuľka Skupiny "A" razom nabrala úplne iné kontúry.

Za týchto okolností majú tri tímy zhodne po 6 bodoch a za štandardných podmienok by rozhodoval rozdiel v skóre či vzájomné zápasy. Slovensko síce disponuje najlepším skóre, avšak skrz kontumačnú prehru, končí v tabuľke na nepostupovej 3. priečke. Slovenská ešportová reprezentácia sa voči tomuto výsledku odvolala, vzhľadom na nejasnú komunikáciu s náhradným termínom zápasu a zjavným prejavom vôle odohrať spomínaný zápas.

Konečný verdikt padol dnes podvečer. Slovensko končí v Skupine A na nepostupovej 3. pozícii, avšak do Eilatu aj napriek tejto skutočnosti pocestuje! 13. novembra, teda deň pred začiatkom CS:GO turnaja Majstrovstiev sveta 2021, sa zúčastní „Wildcard Preliminary Tournament“, v ktorom zabojuje o jednu z troch „divokých kariet“. Vraví sa o povinnej jazde, vzhľadom na predchádzajúce excelentné výkony a ďalšie posilnenie našej zostavy v podobe Davida „frozen“ Čerňanského.

Predbežná nominácia Slovenska na MS 2021:

· Erik "The eLiVe" Sith

· Andrej "Adejis" Kameništiak

· Tomáš 'system' Zemko

· Matúš 'MATYS' Šimko,

· Kristián 'heikkoL' Garbera

· Lukáš 'sAvana' Lintner

· Rudolf 'Rutk0' Kovalčik

· David 'frozen' Čerňanský

Tréner: Michal 'KETUBOR' Csontoš

My našim reprezentantom už teraz držíme palce pri zápasoch Majstrovstiev sveta 2021 v izraelskom Eilate.

Generálnym partnerom Slovenskej ešportovej reprezentácie je stávková kancelária FORTUNA.

Zdieľať tento článok: