ORANGE MSR 2021: Prvý hrací deň turnaja DR.MAX CS:GO je za nami! CRYPTOVA prekvapila v napínavom zápase proti DARK TIGERS

Miriam Kubovová

08.10.21 10:34

Čas čítania 04:33

ORANGE MSR 2021

Zdieľať tento článok:

Prvý hrací deň turnaja DR.MAX CS:GO je za nami! Prečítaj si, čo sa v tento turnajový deň udialo.

Ako každý rok, tak aj tento sa najlepšie české a slovenské tímy zúčastnia Orange Majstrovstiev Slovenska 2021 a počas najbližších troch októbrových víkendov nám predvedú, čo je v ich silách.

Orange Majstrovstvá SR ti prináša exkluzívny partner TIPOS.

KTO BUDE NAJLEPŠÍ V TURNAJI DR.MAX CS:GO?

Víťazné tímy sa každoročne líšia a je ťažké predpokladať, kto bude víťazom. Minulý rok sa majstrami Slovenska stali Eclot Gaming, kedy sa im podarilo vo finále zvíťaziť proti eSube. Ďalšími víťazmi z minulosti sú MakeMoneyNoFriends, Majestic Lions, Dark Tigers či legendárny tím ROG.eXtatus.

Veľkým favoritom mnohých je však Enterprise, ktorý má za sebou niekoľko krásnych výsledkov z tohto roku, ako napríklad víťazstvo Y-Games PRO Series 2021, víťazstvo v Tipsport COOL Lige (10. sezóna), tretie miesto v ESEA EU CS:GO Advanced S37 či druhé miesto v AORUS MČR Tour 21.

Tím Entropiq Prague má tento rok za sebou taktiež pár pekných úspechov. Či už 3. miesto v CEE Champions 2021: Česko a Slovensko, 2. miesto v Tipsport COOL Lige (10. sezóna) alebo víťazstvo v Polish Esport Cup Summer 2021: S2.

Teraz sa už však presuňme na výsledky štvrtkových zápasov, z ktorých niektoré nás príjemne prekvapili a naopak, kvôli niektorým sme sa držali za hlavy.

Zápas medzi Enterprise a NecroRaisers - 2 : 0

Enterprise začalo prvé zápasy zhurta agresívnou hrou. Spočiatku sme na prvej mape mohli sledovať 10-kolový win streak pre Enterprise. Žiadne prekvapenie sa však nedialo, Enterprise je tím plný silných hráčov a rozhodne je to jeden z najlepších tímov na českej a slovenskej scéne.

Následne v jedenástom kole prišiel zvrat a tím NecroRaisers sa dostal do nepriateľskej zóny, položil bombu a získal bod. V dvanástom kole sa im to však nepodarilo udržať a Manguss získal víťazstvo pre Enterprise s neskutočným triple-killom. Spolu s Forzym sa na konci zápasu ocitli s krásnym skóre v popredných priečkach tabuľky a Enterprise získalo bod z prvej mapy pre seba.

NecroRaisers nehodili flintu do žita, o druhú mapu sa viac posnažili a zabojovali, no to na špičkových hráčov z Enterprise nestačilo. Prvých 9 kôl vyhrávali s jasnou nadvládou Enterprise, to sa však nasledujúce kolo zmenilo a NecroRaisers nahodilo víťaznú šnúru a pripísali si šesť kôl na svoju stranu. Následne už Enterprise nedalo priestor svojmu oponentovi otočiť zápas a porazili hráčov z NecroRaisers i na druhej mape so skóre 16:7.


Zápas medzi Dark Tigers a Cryptova - 0 : 2

Začiatok mapy bol zo strany tímu Cryptova extravagantný, získali prvé kolá, ktoré natiahli do stavu 7:1, kde si utrápený Dark Tigers požiadali o pauzu, no napriek tomu nedokázali získať ani nasledujúce kolo. Tím Cryptova prekvapivo držal oba zápasy na dvoch mapách pevne v rukách a mali celú situáciu pekne pod kontrolou.

Zatiaľ čo Dark Tigers jednoducho nemali svoj deň, Cryptova si verila a svojim sebavedomým a pozoruhodným výkonom všetkých príjemne prekvapila. Hlavy na mape len tak ťukali. Vzbudila rešpekt u všetkých svojich protihráčov a všetci favoriti v turnaji by si mali na tento tím dávať rozhodne bacha.


Zápas medzi Entropiq Prague a Sampi.Tipsport - 2 : 1

Vyrovnaný zápas ukázali Sampi.Tipsport, ktorý porazili na prvej mape Entropiq Prague so skóre 16:12. Prvú polovicu Sampi dominovali a pomerne agresívnou hrou za Counter Terroristov ukázali naozaj pekný výkon.

Queztone z tímu Sampi.Tipsport podal naozaj krásny výkon a to minimálne dve kolá, napríklad v poslednom, kedy zabil troch hráčov s neskutočnými dvoma výstrelmi z deaglu. To si podľa nás môže zaslúžiť Tipos MVP, o ktorom sa bude hlasovať už dnes - v piatok počas streamu! Tak sleduj zápasy na Twitchi a zahlasuj, kto si zaslúži byť Tipos MPV hráč.

Zdroj: Instagram.com/ygames_tournament

Po prvej mape to s Entropiq Prague nevyzeralo veľmi dobre, avšak na druhej mape sa pozbierali a ukźali ich tradičný kvalitný Counter Strike. Karta sa teda obrátila, napriek snahe Sampi.Tipsport prehrali súboj s hráčmi Entropiq Prague. Narozdiel od prvej mapy, hrali hráči Sampi omnoho pokojnejšie a uváženejšie, čím si v niektorých situáciách zabezpečili výhodu, no ich protihráč Entropiq dokázal ich taktiku ovládnuť a napokon i vyhrať druhú mapu.

Tretia mapa bola celkom zaujímavá a štart vyzeral dobre pre Sampi.Tipsport. Získali prvé kolá, no následne prišiel zlom, kedy Entropiq zresetovali ekonomiku a dokázali vyhrať prvú polovicu 9:6 po 8 bodovom win-streaku. Tím Entropiq Prague sa zomkol z nepriíjemnej situácie, dostali sa späť na koňa a dokázali udržať tento zápas vo svoj prospech.


Zápas medzi Dynamo Eclot a eSuba - 0 : 2

Zápasy sa celkovo časovo natiahli do neskorých hodín a hráči z eSuby ukončili prvý deň turnaja víťazne v napínavom zápase, ktorý potrápil aj unavených moderátorov. Bol to veľmi vyrovnaný zápas a obe tímy podali veľmi dobré výkony, vyhrať však mohol len jeden a v tomto prípade obe mapy získal na svoje konto víťazný tím eSuba.

Zápas bol určite pre oba tímy dôležitý, nakoľko sa pred rokom spolu stretli vo finálovom zápase. Zatiaľ čo minulý rok Eclot zdolal tím eSuba, tento rok sa karta obrátila a eSuba zobrala víťazstvo do svojich rúk.


O ČO SA BOJUJE NA TURNAJI DR.MAX CS:GO?

Víťaz víkendového turnaja získa 5 000 €, pričom celkový prize pool je 8 500 € a navyše si vybojuje i miestenku na V4 Future Sports Festival, kde už majú rezervované miesta Enterprise či Sinners a prize pool je tu neskutočných 300 000 €, pričom víťaz berie polovicu!

Navyše, ak sa počas tohto víkendu zapojíte na streamovacej platforme Twitch do komentárov, podľa pokynov moderátorov, môžete získať jeden z parádnych skinov, zásobu Red Bullov či iné vecné odmeny.

NA VÝBER SÚ TIETO SKINY OD The Riot - CSGO shop:

  • AK-47 REDLINE - Field Tested
  • M4A4 NEO NOIR - Minimal Wear
  • AWP HYPER BEAST - Battle Scared

Sleduj všetky zápasy na streamovacej platforme Twitch alebo priamo cez Vašu TV obrazovku vďaka ChuckTV.

A ČO NÁS ČAKÁ DNES?


Zdieľať tento článok: