ORANGE MSR 2021: Grandiózne ukončenie tohtoročných Majstrovstiev SR v elektronických športoch. Dvanástka finalistov predviedla na virtuálnom trávniku FIFA22 skutočne úctyhodné výkony!

Patrik Valt

22.10.21 20:32

Čas čítania 06:30

MSR2021

Zdieľať tento článok:

Zdroj: YZONEsk/Twitch.tv

Súhrn šampionátu ORANGE MSR 2021 v hre FIFA22

Ako každý rok, tak aj tento sa najlepší českí a slovenskí hráči zúčastnili Orange Majstrovstiev Slovenska 2021 a počas uplynulých troch októbrových víkendov nám predviedli, čo bolo v ich silách. Šampionát vyvrcholil na virtuálnom štadióne v hre FIFA22!

MSR 2021 ti prináša exkluzívny partner TIPOS. FIFA22 turnaj ti prináša hlavný partner TPD.sk.


Zdroj: YGamesSlovakia/Facebook.com

Našľapané turnajové obdobie, ktoré sa nieslo v znamení šampionátu ORANGE MSR 2021 dosiahlo svoj koniec. Počas uplynulých troch víkendov nám najlepšie SK/CZ e-športové tímy a hráči predviedli neskutočné herné výkony v hrách Counter Strike: Global Offensive, League of Legends a záver šampionátu vyvrcholil na virtuálnom štadióne v hre FIFA22.

Turnaj v hre FIFA22 sa uskutočnil na platforme PlayStation 5. V zápasoch o titul majstra SR sa proti sebe postavila dvanástka finalistov, ktorí sa do turnaja prebojovali z online kvalifikácie a slovenských líg. Diváci mohli sledovať turnaj na platforme Twitch.tv alebo ChuckTV a zároveň sa zapojiť do zaujímavých súťaží.



Počas celého piatkového dňa mohli diváci sledovať kompletný FIFA22 šampionát, ktorý odštartoval skupinovou fázou. Podvečer sa víťazi skupinových zápasov stretli zoči-voči v štvrťfinále a semifinále. Celý turnaj následne kulminoval v boji o tretie miesto a samotný titul majstra SR v hre FIFA22. Prinášame vám súhrn posledného tohtoročného turnaja pod záštitou ORANGE MSR 2021 vo futbalovom počine FIFA22.



Skupinová fáza

Šampionát ORANGE MSR21 odštartoval zápasom v skupine A. Proti sebe sa postavili hráči Doli2000 a FCMartin. Otvárací gól padol v prospech Doliho2000, ktorý nádhernou kombináciou dostal loptu do súperovej bránky (1:0). V druhej polovici zápasu FCMartin dokázal vyrovnať hneď po prihrávke z priameho kopu (1:1). FCMartin následne šliapol na plynový pedál a súperovi uštedril ďalšie dva góly (3:1).

Druhé vystúpenie na ORANGE MSR21 bolo v podaní hráčov FCMartin a Szabi_1992. Skóre celého zápasu otvoril Szabi_1992 (1:0). FCMartin sa nenechal tak ľahko poraziť a dorovnal skóre zápasu na 1:1. V druhom polčase to skutočne bolo ako na hojdačke. Ak jeden hráč skóroval, ten druhý ho vzápätí dorovnal. Na konci zápasu to naozaj vrelo. Postaral sa o to Szabi_1992, keď dokázal v poslednej minúte vyrovnať stav zápasu na 3:3.

Posledný zápas v A skupine patril hráčom Doli2000 a Szabi_1992. Aj napriek tomu, že celý zápas sa niesol na nerozhodnej vlne, hráčovi s prezývkou Doli2000 sa podarilo ukončiť zápas s tesným jednobodovým vedením 4:3.


Zdroj: YGamesSlovakia/Facebook.com


Skupinu B odštartoval zápas medzi hráčmi Cristy a Lumasa2. Prvý polčas hry patril Cristymu s jednobodovým náskokom 1:0. V druhom polčase však Lumasa2 vyrovnal a zaslúžil sa o remízu (1:1).

Druhý zápas B skupiny sa odohral medzi hráčmi Cristy a FCST_13. Tento zápas sa skončil v prospech hráča FCST_13, ktorý dokázal Cristyho zdolať pomerom skóre 2:1.

Posledný zápas B skupiny nám predviedol neskutočnú dominanciu jedného hráča. Lumasa2 ukázal úctyhodný herný výkon, kde na virtuálnom štadióne jednoznačne dominoval. Zápas sa skončil pomerom skóre 3:0 v prospech strelca Lumasa2.


Zdroj: YGamesSlovakia/Facebook.com


Alex.Esport a Sampi.Tipsport.Seron boli strelci, ktorí odštartovali zápasy v skupine C. Úvodný zápas skupiny skončil pomerom skóre 2:1 v prospech hráča Sampi.Tipsport.Seron.

Druhý zápas bol opäť nerozhodný. V riadnom hracom čase sa Alex_eSport a BravendoFarky postarali o remízu (1:1).

V poslednom zápase C skupiny predviedol Sampi.Tipsport.Seron skutočne kvalitný ofenzívny súboj, v ktorom sa mu podarilo získať vedenie na svoju stranu. Zápas dokázal ukončiť s dvojbodovým vedením nad hráčom BravendoFarky (3:1).


Zdroj: YGamesSlovakia/Facebook.com


Výhra v prvom zápase skupiny D patrila strelcovi s prezývkou The_Majkyy. Zaslúžene si dokázal potvrdiť výhru jednobodovým vedením v podobe skóre 3:2 nad hráčom R4P1D_90.

Posledné dva zápasy boli ukončené remízou. Zápasy medzi hráčmi The_Majkyy vs. Ritzy a R4P1D_90 vs. Ritzy boli skutočne vyrovnané. Napokon boli zápasy ukončené pomerom skóre 1:1 (The_Majkyy vs. Ritzy) a 2:2 (R4P1D_90 vs. Ritzy).


Zdroj: YGamesSlovakia/Facebook.com

PREDKOLO

V prvom zápase predkola play-off sa proti sebe postavili strelci s prezývkami Cristy a Ritzy. Hráč Ritzy v tomto zápase rozbehol sériu gólov, ktoré mu zaistili vedenie v podobe skóre 3:1. Aj napriek neuveriteľnej bojovnosti hráča Cristy, ktorý dokázal znížiť bodové vedenie na 3:2, sa strelcovi s prezývkou Ritzy podarilo udržať vedenie až do samotného konca zápasu. Tento duelový stret sa ukončil pomerom skóre 3:0 v prospech hráča Ritzy.


Zdroj: YGamesSlovakia/Facebook.com

Druhý zápas v predkole play-off patril hráčom Szabi_1992 a Alex_eSport. Szabi v úžasnej zápasovej forme sa dokázal v úvode presadiť vedením 2:0. Našľapaný a rozbehnutý kolos v podobe strelca s prezývkou Szabi_1992 pokračoval aj naďalej. Protihráč nedokázal tento stroj zastaviť. Szabi_1992 dokázal ukončiť zápas úctyhodným pomerom skóre 6:0 v jeho prospech.


Zdroj: YGamesSlovakia/Facebook.com


ŠTVRŤFINÁLE

Prvé štvrťfinále patrilo hráčom FCMartin a Ritzy. Neuveriteľné derby si na svoju stranu naklonil strelec FCMartin. Absolútnu zápasovú dominanciu FCMartin stvrdil výsledkom skóre 6:1.

Zdroj: YGamesSlovakia/Facebook.com


Druhý štvrťfinálový zápas sa proti sebe postavili hráči Lumasa2 a Szabi_1992. Lumasa2 potvrdil svoj následný postup dvojgólovým vedením. Strelec zo Slovana zdolal protihráča výsledným pomerom skóre 3:1.


Zdroj: YGamesSlovakia/Facebook.com


V zápase, v ktorom sa proti sebe postavili hráči Doli2000 a The_Majkyy to skutočne vrelo až do poslednej hracej minúty. Neskutočný záverečný gól v podaní The_Majkyyho dostal zápas do remízovej situácie. Následne The_Majkyy dokázal zvíťaziť v predĺžení (3:2) a tým si zaistiť postup do semifinále.


Zdroj: YGamesSlovakia/Facebook.com


Posledný štvrťfinálový zápas mal už od začiatku v rukách hráč s prezývkou Sampi.Tipsport.Seron. Proti nemu sa na opačnej strane ihriska postavil FCST_13. Seron dokázal zdolať súpera v riadnom hracom čase s výsledným pomerom skóre 4:1 a tým si potvrdil pozíciu favorita, vďaka čomu postúpil do semifinále.


Zdroj: YGamesSlovakia/Facebook.com


SEMIFINÁLE

V prvom semifinálovom zápase dokázal FCMartin zdolať favorizovaného súpera z tímu Slovan eSports - Lumasa. Semifinále sa odohralo v troch súbojoch, z ktorých sa posledný hral na víťazný jeden gól. Séria dvoch súbojov bola skutočne nerozhodná. Z prvého duelu vyšiel víťazne strelec Lumasa s dvojgólovým kontom (2:0). V druhom naopak dominoval FCMartin, ktorý taktiež dokázal ukončiť zápas s dvojgólovým výsledkom (2:0). Napokon však FCMartin bol ten, ktorý strelil posledný víťazný gól a tým si vydláždil cestu do samotného finále!


Zdroj: YGamesSlovakia/Facebook.com


Druhý semifinálový súboj sa odohral medzi strelcami s prezývkami The_Majkyy a Sampi.Tipsport.Seron. Formát zápasu bol totožný s predchádzajúcim duelom. V prvom súboji si Sampi.Tipsport.Seron dokázal zaistiť neuveriteľnú prevahu nad súperom. V riadnom hracom čase zdolal The_Majkyyho s výsledným pomerom skóre 5:1. V druhom súboji už Seron potvrdil svoje vynikajúce hráčske kvality a nenechal súpera vyhrať. Formát BO2 sa tentokrát ukončil v riadnom čase bez predĺženia. Víťazstvo si odniesol hráč Sampi.Tipsport.Seron, ktorý týmto postúpil do finále.


Zdroj: YGamesSlovakia/Facebook.com


ZÁPAS O TRETIE MIESTO - Lumasa2 vs. the_majkyy

Formát zápasu o tretie miesto ostal nezmenený (BO2). V prvom súboji padol otvárací gól na stranu The_Majkyyho. Vedenie si dokázal ustrážiť až do konca prvého duelu. Aj napriek snahe hráča Lumasa2, ktorý znížil bodové vedenie na 2:1, sa The_Majkyy dokázal presadiť potvrdzujúcim gólom na 3:1 a tým vyhral prvý súboj v zápase o tretie miesto. V druhom rozhodujúcom súboji išlo skutočne o všetko. The_Majkyy si dokázal postrážiť bodový stav a tým si zaistil víťazstvo v zápase o tretiu priečku šampionátu ORANGE MSR21 v hre FIFA22. The_Majkyy si taktiež zo šampionátu odnáša titul najlepšieho slovenského hráča v hre FIFA22.


Zdroj: YZONEsk/Twitch.tv


FINÁLE - FCMartin vs. sampi.tipsport.seron

Dostali sme sa do samotného grandfinále šampionátu ORANGE MSR21 v hre FIFA22. Proti sebe sa postavili najlepší hráči, ktorí si v predošlých zápasoch skutočne vydreli tú finálovú cestu.

Prvé dejstvo sa nieslo v znamení nerozhodného stavu. Po prvom polčase sa na tabuľke vynímalo nerozhodné skóre 1:1. Záver prvého dejstva patril hráčovi FCMartin, ktorý dokázal zdvihnúť skóre na 2:1.

Druhé dejstvo otvoril Sampi.Tipsport.Seron, ktorý remizoval celkový stav zápasu. Netrvalo dlho a FCMartin dokázal odpovedať a znova si zobral vedenie na svoju stranu. V tomto momente však Sampi.Tipsport.Seron opäť rázne odpovedal a celkový stav bol opätovne vyrovnaný (3:3). To však nebol koniec. Vynikajúci gól v podaní Sampi.Tipsport.Serona sa postaral o nečakaný zvrat. Seron sa tentokrát dostal do celkového vedenia grandfinálového zápasu a to dokonca s dvojbodovým vedením. V tomto momente nastala kritická situácia pre hráča s prezývkou FCMartin. Seron si dokázal vedenie postrážiť až do samotného konca grandfinále v hre FIFA22. Titul majstra SR v elektronických športoch v hre FIFA22 si zo šampionátu odniesol hráč Sampi.Tipsport.Seron! Druhé miesto patrilo strelcovi s prezývkou FCMartin.


Zdroj: YGamesSlovakia/Facebook.com


Máme za sebou skutočne skvelé herné obdobie. Šampionát ORANGE MSR 2021 dosiahol svoj vrchol v hre FIFA22, v ktorej svoju dominanciu potvrdil hráč Sampi.Tipsport.Seron a následne si odniesol titul Majstra SR v elektronických športoch.


Zdieľať tento článok: