Univerzitná e-športová elita - Predstavenie UNI MSR 2021 tímov

04.03.21 12:00

Čas čítania 07:06

UNIMSR21

Zdieľať tento článok:

Prvýkrát v histórii univerzitného e-športu, budeme mať možnosť sledovať elitu univerzitného e-športu na Slovensku počas celého letného semestra. Kto získa titul “Univerzitného majstra SR”?

Prvýkrát v histórii univerzitného e-športu, budeme mať možnosť sledovať elitu univerzitného e-športu na Slovensku počas celého letného semestra. Kto získa titul “Univerzitného majstra SR”?

Po predstavení koncepcie rozvoja univerzitného e-športu na Slovensku, Komisia univerzitného e-športu prešla k jej naplneniu a to prostredníctvom oficiálnej univerzitnej e-športovej ligy v hrách Counter Strike: Global Offensive, Accenture League of Legends a Hearthstone pod záštitou ministra školstva, vedy, výskumu a športu Branislava Gröhlinga. Ligu oficiálne podporuje Slovenská asociácia elektronických športov a Študentská rada vysokých škôl.

Ligy sa zúčastňuje 12 tímov. 3 tímy postupujú z otvorenej kvalifikácie, ktorá sa koná už 6.3. Brány pre vstup medzi univerzitnú e-športovú elitu sa zatvárajú čoskoro! Viac o tom ako sa zapojiť nájdeš na našom webe.

Tímy, ktoré nepostúpia do prvej ligy s názvom UNI MSR, z kvalifikácie sú automaticky pozvané do druhej ligy s názvom Slovenská univerzitná e-športová liga (SUEL), z ktorej na konci sezóny postupujú najlepšie dva tímy do baráže o postup do prvej ligy UNI MSR.

Tri tímy z kvalifikácie doplní elitný výber 9 študentských e-športových organizácií, ktoré by sa vám v krátkosti predstavili:

Comenius esport - Univerzita Komenského v Bratislave

Náš spolok bol založený ešte tento zimný semester a to presne 23. novembra 2020. Naším domovom je najväčšia a najstaršia univerzita na Slovensku a to Univerzita Komenského v Bratislave, kde sa ako spolok e-športových nadšencov snažíme zvyšovať povedomie o e-športe a hlavne sa podieľať na jeho budovaní v rámci našej Alma mater. Medzi naše najnovšie a najvyššie dosiahnuté úspechy patrí zatiaľ úspech v hre CS:GO a to: víťazstvom 1. Miesta na UNI MSR ZS 2020/2021 a víťazstvom 2. Miesta na Unicup ZS 2020/2021, čím sme jednoznačne dokázali kvality nášho spolku a teda študentov Univerzity Komenského v Bratislave. Medzi ďalšie fungujúce sekciu patrí taktiež LOL a momentálne chystáme rozšírenie o hru Dota2 a aj iné herné tituly. Týmto by sme taktiež chceli osloviť všetkých študentov Univerzity Komenského v Bratislave, ktorým práve takýto spolok doteraz chýbal na našej univerzite. Ak by si mal akékoľvek otázky alebo by si sa chcel pridať k nám do 🔥Comenius esport🔥 a priložiť tak ruku k dielu, napíš nám prostredníctvom sociálnych sietí alebo email-u a nezabudni pre najnovšie informácie hodiť like na náš Facebook 🙏

Sociálne siete:

Facebook

Instagram

Náborový dotazník pre študentov UK

Esport STUBA - Slovenská technická univerzita v Bratislave

Sme prvou univerzitnou e-športovou organizáciou na Slovensku, ktorej vznik sa datuje k 14.10.2019. Približne po roku sa nám podarilo získať aj právnu subjektivitu. Momentálne združujeme okolo 100 študentov, hráčov rôznych hier. Aktívne sa zapájame aj do medzinárodných súťaží, čo potvrdzuje aj postup v hre League of Legends na University Esports Masters, kde budeme reprezentovať nielen STU, ale v prvom rade Slovenskú republiku.

Pre našich hráčov usporadúvame rôzne meetupy, prednášky a rovnako im dávame priestor na realizáciu ich vlastných nápadov. Organizovali sme dva turnaje a rôzne “showmatche”, ktoré boli streamované na našom Twitch kanály. Snažíme sa vytvoriť pre študentov, čo najlepšie prostredie pre edukáciu a zlepšenie nielen pri hrách, ale aj v reálnom živote.

Našim cieľom do budúcnosti je aj naďalej vytvárať a zlepšovať podmienky pre činnosť študentov STU a dosahovať, čo najlepšie výsledky nielen v slovenských, ale i zahraničných súťažiach.

Počas nášho pôsobenia sme sa stali riadnou členskou organizáciou Slovenskej asociácie elektronických športov a rovnako máme aj zastúpenie v Komisii univerzitného e-športu na Slovensku. Aktuálne sme výsledkovo najúspešnejšou univerzitnou organizáciou na Slovensku a v Česku, čo potvrdzujú naše dosiahnuté výsledky.

Dosiahnuté výsledky:

  • CS:GO - 1. miesto UNICUP ZS 2019/2020, 1. miesto 3E Liga LS 2019/2020, 2. miesto UNICUP LS 2019/2020, 2. miesto 3E Liga ZS 2020/2021, 3. miesto UNICUP ZS 2020/2021,
  • LOL - 2. miesto UNICUP LS 2019/2020, 1. miesto UNI MSR ZS 2020/2021 (ESTUBA Rising - 2. miesto), 1. miesto 3E Liga ZS 2020/2021, 1. miesto UNICUP ZS 2020/2021 (ESTUBA Rising - 3.miesto),
  • HS - 2. miesto 3E Liga LS 2019/2020, 1. miesto UNI MSR ZS 2020/2021
  • Dota2 - 1. miesto DOTA2 - Prvý univerzitný turnaj org. STU ZS 2020/2021, 1. miesto Univerzitný turnaj Lancraft LS 2020/2021

Sociálne siete:

Facebook

Instagram

Twitch

YouTube

Esport TUKE - Technická univerzita v Košiciach

Esport TUKE sa objavilo na e-športovej univerzitnej scéne koncom februára v roku 2020. Hneď na začiatku sa nám podarilo s tímom Immortal Outlaws získať historicky prvý titul v prvej sezóne UniCupu v hre League of Legends. Odvtedy sa naši hráči pravidelne dokážu prebojovať do play-off a bojovať o najvyššie priečky v sk/cz univerzitných ligách. Momentálne sa naša pozornosť sústreďuje na herné tituly ako sú CS:GO, LoL, Dota2, Hearthstone ale plánujeme do budúcna aj rozšírenie o iné.

Aj vďaka nám tak môže Technickú Univerzitu v Košiciach reprezentovať viac ako 45 hráčov / študentov.

Sociálne siete:

Facebook

Náborový dotazník pre študentov TUKE

Esport UNIPO - Prešovská univerzita v Prešove

Mladá e-športová študentská organizácia pôsobiaca na Prešovskej univerzite v Prešove. Vznikla ešte len tento zimný semester s cieľom naberať skúsenosti a napredovať v rozvoji univerzitných e-športových tímov. S vyhliadkou dosiahnutia úspechov v nasledujúcej sezóne najskôr v hre CS:GO, kde sa nám za krátku dobu podarilo vytvoriť 2 tímy, ktoré začnú reprezentovať našu univerzitu. V najbližšej dobe je na pláne nábor nových hráčov do ďalších e-športových titulov ako je LOL, DOTA či HEARTHSTONE. Za pomoc vďačíme v prvom rade aktívnym členom v KUE SAEŠ a taktiež skupine ľudí z univerzity, ktorí priložili ruku k dielu a začínajú spolupracovať na ďalších krokoch. Naďalej prijímame študentov, ktorí sa chcú podieľať na budovaní e-športu Prešovskej univerzity, či už v pozícii hráča alebo manažmentu.

Sociálne siete:

Facebook

Instagram

Dotazník k náboru študentov PU

Esport UPJŠ - Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach

Naša organizácia bola založená 2. novembra 2020. Sme treťou založenou študentskou e-športovou organizáciou na Slovensku. Najvyšší dosiahnutý úspech v CS:GO je 2x 3. Miesto v kvalifikácii na UNI MSR ZS 2020/2021. LOL 2x 5. Miesto v kvalifikácii na UNI MSR ZS 2020/2021. Momentálne máme viac ako 30 aktívnych hráčov z toho 4 LOL teamy a 2 CS:GO. Veríme, že vďaka podpore univerzity i ostatných študentských organizácií na UPJŠ budeme dalej rásť.

Sociálne siete:

Facebook

Instagram

Euba Esport - Ekonomická univerzita v Bratislave

Naša organizácia datuje svoj vznik k 2.3.2020 a to ju zaraďuje medzi jedny z prvých na slovensku. Dlhodobo sa nám darí v LOL sekcii, kde sme dosiahli skvelé umiestnenia v súťaži UniCup. Snažíme sa spájať všetkých študentov EUBA so záujmom o elektronické športy a reprezentovať našu univerzitu. Za tento rok sa nám podarilo vytvoriť veľmi priateľskú komunitu hráčov z EUBA a stále hľadáme nových nadšencov pre e-šport či už na miesto komentátorov, grafikov alebo samozrejme hráčov.

Sociálne siete:

Facebook

Discord

Twitch

Dotazník pre nábor študentov EUBA

UCM TEDI Bears - Univerzita Cyrila a Metoda v Trnave

TEDI Bears pôsobí na univerzitnej e-športovej československej scéne už druhým rokom. Momentálne máme cez 70 aktívnych hráčov zastupujúcich nás v hrách CS:GO, LOL, Dota2 Valorant, Hearthstone a NHL. Zároveň disponujeme manažérskym, PR a grafickým tímom pozostávajúcim zo žiakov našej univerzity. Väčšina našich hráčov ako aj našich “nehráčskych“ členov sa aktívne vzdelávajú v predmetoch elektronické športy a streaming a komentovanie digitálnych hier, ktoré si v rámci študijného programu ostatných slovenských univerzít ešte nenašli svoje miesto. Najväčšie úspechy sme dosiahli s naším CS:GO no nehodláme zaostávať ani v ďalších kompetitívnych hrách.

Najvyššie dosiahnuté úspechy:

CS:GO: 2. miesto v UniCup ZS 2019/2020, 1. miesto UniCup LS 2019/2020, 3. miesto 3E liga LS 2019/2020, 1. miesto Esportliga ZS 2020/2021, 1. miesto UniCup ZS 2020/2021, 1. miesto 3E liga ZS 2020/2021, 2. miesto Uni MSR ZS 2020/2021.

Sociálne siete:

Facebook

Instagram

Twitch

Twitter

YouTube

UKF E-Sports - Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Študentská e-športová organizácia založená na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. Našim cieľom je vybudovať e-športové prostredie na univerzite a poskytnúť zázemie hráčom, študentom UKF. Za poskytnutie ochranných krídel pri našich začiatkoch chceme poďakovať predovšetkým Študentskému parlamentu UKF, ktorý nám taktiež pomáha a poskytuje cenné rady. Momentálne sa zameriavame, predovšetkým, na rozširovanie staffu organizácie tak aby sme mohli študentom poskytovať čo najlepšiu podporu. Pripravujeme rôzne aktivity v podobe turnajov pre študentov UKF alebo iných akcií.

Sociálne siete:

Facebook

Dotazník pre nábor študentov UKF

UNIZA esports - Žilinská univerzita v Žiline

Naša organizácia bola založená 6. decembra 2020, združuje študentov UNIZA so záujmom o e-šport. Za podporu musíme predovšetkým poďakovať našej univerzite a ľuďom vďaka, ktorým je táto spolupráca možná. Veríme, že sa nám v nasledujúcom období podarí rásť, naberať nových študentov a získavať čo najlepšie umiestnenia.

Dosiahnuté výsledky:

  • CS:GO: 3. Miesto v Uni MSR LS 2019/2020,
  • Hearthstone: 3. Miesto v Uni MSR LS 2019/2020
  • DOTA2: 2. Miesto Univerzitný Dota 2 turnaj LS 2020/2021, 3. Miesto DOTA2 - Prvý univerzitný turnaj.

Sociálne siete:

Facebook

Discord

Náborový dotazník

Zdieľať tento článok: