Pôvodný Max Payne a jeho pokračovanie sa dočkájú Remake-u

Michael Nagel

07.04.22 16:50

Čas čítania 01:41

Max Payne

Zdieľať tento článok:

Zdroj: Remedy Entertainment

Remedy prerába majstrovské diela strieľačiek z pohľadu tretej osoby Max Payne a Max Payne 2: The Fall of Max Payne.

Prerobené tituly distribuované ako jedna kolekcia však pravdepodobne v dohľadnej dobe neuzrú svetlo sveta. Ako hovorí Remedy, projekt je v „štádiu vývoja konceptu“.

Nateraz správa hlási, že Remedy sa podarilo dostať k projektu, čo nebolo samozrejmosťou. Remedy vytvorilo obe pôvodné hry Max Payne, ale Rockstar ich zverejnil a stále kontroluje autorské práva značky Max Payne. (Rockstar vyvinul Max Payne 3 sám.)

Remedy oslovilo Rockstar s myšlienkou prerobiť hry a spoluzakladateľ Rockstar Sam Houser sa týmto nápadom „nadchol“. Rockstar financuje vývoj remakov, ktorých rozpočet je „v súlade s typickou produkciou AAA hier štúdia,“ hovorí Remedy. Žiadne prekvapenie: Remedy plánuje použiť svoj herný engine Northlight, ktorý sme naposledy videli v titule Control.

Prvá hra Maxa Payna vydaná potom, čo Matrix prevalcoval kiná, bola prvou hrou, ktorá skutočne zaklincovala spomalené prestrelky spopularizované filmom. Ako sme to videli aj na špinavých newyorských úrovniach Maxa Payna, najmä na stanici metra, kde začína.

Tým sa podobnosti s Matrixom väčšinou končia. Max Payne je ultra-melodramatický noir thriller o bývalom policajtovi, ktorý sa chce pomstiť. Jeho príbeh bol dodaný s medzihrami v štýle komiksu a jedným z najlepších narátorov vo všetkých digitálnych hrách.

Max Payne 2 zaujal vďaka v tom čase celkom prelomovému enginu Havok. A najdôležitejšie je, že nikto, kto hral Maxa Payna 1, nemôže zabudnúť na Maxovu tvár: fotografia grimasového kreatívneho riaditeľa Remedy Sama Lakea nalepená na hlave s nízkym počtom polygónov. Všetci asi dúfame, že Lake sa predvedie aj v remaku.

Zdroj: Remedy Entertainment

Vznikla obava, že Rockstar by mohol odstrániť pôvodnú sériu Max Payne, keď budú vydané prerobené verzie, čo by bolo sklamaním. Existuje preto precedens. Po vydaní Grand Theft Auto: The Trilogy Rockstar stiahol originály z predaja, čo bolo obzvlášť frustrujúce vzhľadom na vtipnosť remakeov. Veríme, že po vydaní remakeov zostáva možnosť získať Maxa Payna v jeho pôvodnej podobe.

Tiež dúfame, že cheaty sa v remake zachovajú a že sú modifikovateľné ako originály, hoci si nerobíme priveľké nádeje. Vo firme Remedy je rušno. Epic Games vydáva Alan Wake 2 a ďalšiu pripravovanú hru od štúdia a má tiež zmluvu s 505 Games, aby vytvorila spin-off Control pre viacerých hráčov.

Zdroj: investors.remedy

Zdieľať tento článok: