Pracuje Remedy na Alan Wake 2?

Michael Nagel

18.08.21 09:43

Čas čítania 01:54

Alan Wake 2

Zdieľať tento článok:

Zdroj: Alan Wake

Na novom projekte v plnom nasadení

Spoločnosť Remedy Entertainment v spolupráci s Epic Games sa začala naplno venovať novému projektu. Zatiaľ všetko naznačuje, že ide o pokračovanie hororu Alan Wake, i keď Remedy ani Epic nič nepotvrdili. Signalizuje to hneď niekoľko indícií. Minulý rok sme sa dozvedeli, že novú hru od Remedy bude financovať firma Epic Games a takisto prešumelo hneď niekoľko klebiet ohľadom potenciálneho pokračovania Alan Wake.

Načrtol to Jeff Grubb prominentný novinár píšúci pre stránku VentureBeat. Počas živého vysielania na Twitchi vysvetlil, že Remedy hľadala vydavateľa, ktorý by im poskytol najlepšie podmienky a financie na vytvorenie titulu Alan Wake 2. Tým vydavateľom sa napokon stala spoločnosť Epic Games.


Ďalšou zaujímavou informáciu je, že hra Alan Wake Remastered sa objavila v databáze obchodu Epic. A Final Fantasy 7 Remake sa taktiež ocitol v databáze. EpicData, webová stránka, ktorá sleduje aktualizácie databázy pre obchod Epic Games Store, odhalila existenciu remasteru Alan Wake. Z objavených reťazcov kódu usudzujeme, že hra má podporovať ukladanie dát do cloudu. Viac sme ohľadom Alan Wake Remastered nevypátrali. Neprekvapilo by nás, keby Remedy chceli vydať remaster na nové systémy a o pár mesiacov na to vydať aj pokračovanie.


Na novom titule sa pracuje naplno, štúdio sa vraj rozrástlo o takmer 300 nových zamestnancov. Firma ale nezabúda ani na svoje ostatné úspešné tituly. Vydarená hra Control sa tiež sa za nejaký čas dočká svojho pokračovania. Medzitým však Remedy pripravuje spinoff hry Control s názvom Condor. V skratke ide o 4-člennú co-op PvE hru. Spoločnosť v minulosti zatiaľ nevytvorila žiadny titul pre viac hráčov. Všetky projekty sú singel player s pútavou hrateľnosťou a dramatickým príbehom. Režisér Mikael Kasurinen uisťuje fanúšikov, že multiplayerový formát neoberie hru o to, čo hráči hľadajú v ich interaktívnych zážitkoch.


"Chápeme, že voči multiplayeru sa zdvihne skepticizmus. Verím však, že môžeme vytvárať spoločné zážitky bez toho, aby sme ohrozili jedinečnú DNA toho, kým sme, alebo príbehy, ktoré chceme rozprávať. Áno, musíme si premyslieť svoje uhly pohľadu, svoje techniky, svoje zmýšľanie, ale vnímame to ako vzrušujúcu výzvu.“ Kasurinen ďalej hovorí, že tím „už v tejto oblasti urobil úžasný pokrok“ a možnosti „sú mimoriadne vzrušujúce“.

Firma tiež poskytla aktuálne informácie ohľadom nadchádzajúcich projektov Vanguard a Crossfire X. Vanguard je free-to-play co-op titul, ktorý „postupuje dobrým tempom“ a má za sebou „vybrané interné a externé uzavreté testy hry“. Dátum vydania pre FPS Crossfire X zatiaľ zostáva rok 2021.

Zdroj: vg247

Zdieľať tento článok: