Ubisoft predstavil NFT platformu Quartz. Otestuje ju ako prvý titul Ghost Recon Breakpoint

Michael Nagel

11.12.21 08:09

Čas čítania 02:02

Quartz

Zdieľať tento článok:

Zdroj: Ubisoft

Získať môžete unikátne skiny na rôznu vojenskú výbavu.

Len niekoľko týždňov po tom, čo firma Ubisoft informovala, že chce začleniť NFT, blockchain a kryptomeny do ich budúcich hier, predstavila novú platformu Ubisoft Quartz. Je pre hráčov na získanie Digits, prvých non-fungible tokenov (NTF) hrateľných v AAA hre a fungujúcich na energeticky efektívnej technológii.

Po spustení v beta verzii s Ghost Recon Breakpoint na Ubisoft Connect pre PC bude Digits vydaný ako súčasť limitovaných edícií, z ktorých každá pozostáva z pevného počtu užívateľských predmetov. Digits predstavujú „nový spôsob, ako zažiť digitálne predmety“ (zberateľské herné vozidlá, zbrane či časti vybavenia), ktoré hráčom ponúkajú „bezprecedentné spôsoby užiť si naplno ich obľúbené hry,“ povedal Ubisoft.

Každý Digit je jedinečný zberateľský kúsok s vlastným sériovým číslom, ktoré môžu ostatní vidieť v hre, a tiež sleduje súčasných a predchádzajúcich vlastníkov. Tieto zberateľské predmety v hre poskytujú hráčom možnosť prispôsobiť svoje skúsenosti a „dokončiť svoje misie štýlovo“.

Každá číslica sa dodáva s certifikátom vlastníctva uloženým na blockchaine, decentralizovanom komunitou riadenej technológie nezávislej od Ubisoftu. S Digits už predmety nie sú viazané na hráčov inventár, pretože ich možno ponúknuť do predaja iným oprávneným hráčom a získať ich na platformách tretích strán.

Tento „experiment vo veľkom meradle“ je ďalším krokom v štvorročnom skúmaní technológie blockchain spoločnosti Ubisoft prostredníctvom vlastného výskumu a vývoja.

„Pochopili sme, ako by decentralizovaný prístup blockchainu mohol z hráčov urobiť zainteresované strany v našich hrách a vrátiť im do rúk hodnotu, ktorú vytvárajú prostredníctvom stráveného času, položiek, čo kupujú, alebo obsah, ktorý vytvárajú online,“ povedal Nicolas Pouard, viceprezident Ubisoft Strategic Innovation Lab „Ubisoft Quartz je prvým krokom našej ambicióznej vízie vývoja skutočného metaverza. A nemôže ožiť bez prekonania obmedzení blockchainu pre hranie hier, vrátane rozpätia a spotreby energie.“

Na prevádzkovanie prvých energeticky účinných NFT hrateľných v AAA hre využíva Ubisoft Quartz Tezos, blockchain bežiaci na mechanizme konsenzu Proof-of-Stake, o ktorom sa hovorí, že spotrebuje oveľa menej energie na prevádzku ako Proof-of-Work blockchain ako napríklad Bitcoin alebo Ethereum.

Aby hráči mohli používať Digits v plnom rozsahu, Ubisoft Quartz bude k dispozícii iba hráčom, ktorí spĺňajú nasledujúce kritériá oprávnenosti: hrať Ghost Recon Breakpoint na Ubisoft Connect pre PC, dosiahnuť v hre aspoň úroveň XP 5 a mať už 18 rokov.

Ubisoft Quartz bude dostupný v beta verzii od 9. decembra o 19:00 v USA, Kanade, Španielsku, Francúzsku, Nemecku, Taliansku, Belgicku, Austrálii a Brazílii. Experiment začína tromi balíkmi bezplatných Digits 9., 12. a 15. decembra, aby boli odmenení prví používatelia - hráči. Digits možno získať na platforme Ubisoft Quartz a hrať v rámci Ghost Recon Breakpoint.

Ďalšie balíčky sú naplánované na začiatok roka 2022.

Zdroj: ign

Zdieľať tento článok: