MMORPG Final Fantasy XIV sa stala obeťou vlastných úspechov. Servery nestíhajú!

Michael Nagel

17.12.21 18:58

Čas čítania 01:10

Final Fantasy XIV

Zdieľať tento článok:

Zdroj: FFXIV - Youtube

Spoločnosť sa rozhodla pozastaviť predaj titulu Final Fantasy XIV novým záujemcom, aby dočasne zamedziť prílevu nekoordinovane vzrastajúcej prevádzky serveru.

Producent a režisér Naoki Yoshida na webovej stránke Final Fantasy XIV ozrejmil, že ohromné množstvo ľudí so záujmom o hru Endwalker prekročilo kapacitu serverov. Spoločnosť, aby skrátila dlhé čakacie doby pre hráčov, sa rozhodla pozastaviť predaj titulu Final Fantasy XIV novým záujemcom, v snahe dočasne zamedziť prílevu nekoordinovane vzrastajúcej prevádzky serveru.

„Hráči momentálne prežívajú extrémne dlhé čakacie doby kvôli hustej koncentrácii hracích hodín, ktoré ďaleko presahujú kapacitu nášho servera. Preto sme sa rozhodli dočasne obmedziť predaj a doručovanie FINAL FANTASY XIV Starter Edition a Complete Edition,“ vysvetlil Yoshida.

A dodal: „Museli sme reagovať na situáciu, že aj keď sa prednostne prihlasujú tí, ktorí sú aktívnymi predplatiteľmi, hráči s bezplatnou skúšobnou verziou sa nemôžu prihlásiť mimo neskorých nočných a skorých ranných hodín. To je dôvod, prečo dočasne pozastavíme aj nové registrácie na bezplatnú skúšobnú verziu.“

Toto opatrenie bude platiť iba pre nových hráčov, aby mali aktívni hráči väčšiu šancu dostať sa do hry. Datadisky a digitálne vylepšenia Collector’s Edition zostanú v predaji, aby si ich títo hráči mohli aktualizovať podľa vlastnej potreby.

Dočasné pozastavenie predaja FFXIV sa postupne zavedie v priebehu niekoľkých nasledujúcich dní, kedy Square Enix bude rokovať s maloobchodníkmi. Spoločnosť tiež pozastaví nové reklamy na Final Fantasy XIV.

Nie je to prvýkrát, čo bude hra FFXIV stiahnutá z predaja. Square Enix vopred avizoval, že očakáva vážne preťaženie serverov počas spustenia nového datadisku Endwalker. Yoshida sa ospravedlnil za vzniknuté problémy a sľúbil bezplatných 14 dní na serveri ako kompenzáciu.

Zdroj: finalfantasyxiv

Zdieľať tento článok: