ORANGE MSR 2021: Zhrnutie piatkových zápasov DR.MAX CS:GO! Poznáme už semifinalistov a máme tu prvých odpadlíkov

Miriam Kubovová

09.10.21 09:51

Čas čítania 04:03

ORANGE MSR 2021

Zdieľať tento článok:

Prečítajte si prehľad druhého zápasového turnaja Dr. Max CS:GO.

Ako každý rok, tak aj tento sa najlepšie české a slovenské tímy zúčastnia Orange Majstrovstiev Slovenska 2021 a počas najbližších troch októbrových víkendov nám predvedú, čo je v ich silách.

MSR 2021 ti prináša exkluzívny partner TIPOS. CS:GO turnaj ti prináša Lenovo Slovakia.

Včerajšie zápasy mnohých prekvapili, či v dobrom alebo zlom, to už necháme na vás. Môžete si prečítať náš minulý článok so zhrnutím prvého dňa zápasov Dr. Max CS:GO práve TU.

Piatkové zápasy nám odhalili prvé dva tímy, ktoré z Orange MSR 2021 vypadli a taktiež tímy, ktoré postupujú do dnešného semifinále. Tak prejdime už k samotným výsledkom včerajších výkonov na turnaji Dr. Max CS:GO a posúďte sami, komu sa ako darilo v napínavých súbojoch.

Zápas NecroRaisers vs. Sampi.Tipsport - 0:2

Mohli sme sledovať extrémne napínavý zápas, plný zvratov a dlhých kôl. Na prvej mape Dust 2 mali Sampi veľkú výhodu zo skúseností, ktorú uplatnili a proti NecroRaisers. Tí ich v istej chvíli potrápili a dokonca aj vyrovnali skóre na 10:10, no napokon Sampi ešte viac zabojovali a vyhrali mapu so získanými bodmi 11:16.

Mohli by sme vyzdvihnúť krásne "hlavy" od Queztona, ktorý dokázal rýchlo reagovať na každú situáciu a môžeme spravodlivo podotknúť, že je to jeden z najskúsenejších hráčov tohto zápasu a pokojne i z celého serveru. Vytiahol zo súperov informácie, získal mid, následne Sampi dobre prečítalo informácie a vedeli zastaviť útok od NecroRaisers. Takýchto podobných útokov na tím Sampi.Tipsport bolo na tejto mape ešte viacero, no Sampi sa s nimi vedeli s prehľadom vysporiadať.

Na druhej mape opäť zvíťazili Sampi. NecroRaisers predviedli vyrovnaný boj s mnohými zvratmi a bolo z ich hry cítiť snahu. Veľmi dobre hral napríklad Madmax a Skyy, ktorí udelili tímu Sampi krásny quadra-kill. Napokon po prehratom solídnom zápase odchádzajú NecroRaisers z turnaja Orange MSR 2021 so vztýčenou hlavou, i keď bez umiestnenia.

Zápas Dark Tigers vs. Dynamo Eclot - 0:2

Videli sme v podaní Eclotu nádhernú hru a napínavý zápas s úžasnou komunikáciou medzi hráčmi tímu Dynamo Eclot. Trestali chyby svojho súpera, podávali výborné výkony s vydarenými flashmi a granátmi. Skutočne špičková hra. Tento tím ukazuje svoje ambície na výhru v tomto turnaji a dokazujú nám, že chcú obhájiť svoj titul.

Dark Tigers si spočiatku Eclot, najmä na druhej mape, poriadne vychutnali. Chceli ešte otočiť zápas vo svoj prospech a na malú chvíľu sme si mysleli, že sa bude hrať i tretia mapa. Nestačilo to však na hráčov z Dynamo Eclot, ktorí využili svoje bohaté skúsenosti, aby zápas dotiahli do víťazného konca.

Bohužiaľ pre Dark Tigers, tieto zápasy boli pre nich dosť náročné a musíme povedať, z minulých turnajov ich poznáme v omnoho lepšej forme. Toto nie sú výkony tých istých hráčov, ktorých poznáme napríklad z Y-Games PRO Series. Po zápase proti Dynamo Eclot sa napokon lúčime s tímom Dark Tigers, ktorý svoju púť na Orange Majstrovstvá SR v elektronických športoch 2021 končia a odnášajú si so sebou 7. - 8. miesto na turnaji Dr. Max CS:GO.

Zápas ENTERPRISE vs. Entropiq Prague - 2:0

Mohli sme sledovať skutočne vyrovnané zápasy tímov na medzinárodnej úrovni. Enterprise síce nemá kouča, no napriek tomu dokázali vyhrať jednotlivé hry. Dokážu sa prispôsobiť štýlu hrania svojho nepriateľa, rýchlo načítať celú hru priamo v akcii.

Na druhej mape sa tímu ENTERPRISE mimoriadne darilo, zahrali grandióznu hru s čistými 12-kolovými win streakmi. Z jedného získaného bodu to však Entropiq Prague dokázali vytiahnúť aspoň na skóre 16:7 pre ENTERPRISE, ktorí vyhrali nie len druhú mapu, ale i celý zápas proti silnému protihráčovi.

Zápas Cryptova vs. eSuba - 0:2

Napriek tomu, že mapu vybrala Cryptova, eSuba prevalcovala svojho súpera. Mohli sme to vidieť napríklad v prvej polovici prvej mapy, keď štyri kolá získala na svoju stranu Cryptova, ktorá sa však odvtedy nevedela chytiť slamky a hráči tímu eSuba sa dostali na vrch. Zo začiatku bolo ich tempo pomalšie, no neskôr sa nebáli hrať mierne agresívne, či už ako tím alebo individuálne. ESuba napkon porazila Cryptovu na prvej mape s krásnym skóre 4:16. Na druhej mape hral tím Cryptova o niečo lepšie, no hráči z eSuby si dokázali zachovať chladné hlavy a hrali bezpečne, čo im napokon zabezpečilo výhru 13:16.

Tím eSuba sa touto výhrou posunula do semifinále, čo im vyčarovalo úsmevy na tvárach a posunulo ich o niečo bližšie k celkovej výhre, ktorá je v ich histórii majstrovstiev menej bežná. Na Majstrovstvách Slovenska ešte nikdy nezvíťazili a na Majstrovstvách Českej Republiky naposledy vyhrali ešte v roku 2013.

O ČO SA BOJUJE NA TURNAJI DR.MAX CS:GO?

Víťaz víkendového turnaja získa 5 000 €, pričom celkový prize pool je 8 500 € a navyše si vybojuje i miestenku na V4 Future Sports Festival, kde už majú rezervované miesta Enterprise či Sinners a prize pool je tu neskutočných 300 000 €, pričom víťaz berie polovicu!

Navyše, ak sa počas tohto víkendu zapojíte na streamovacej platforme Twitch do komentárov, podľa pokynov moderátorov, môžete získať jeden z parádnych skinov od The Riot - CS:GO Shop, zásobu Red Bullov či iné vecné odmeny.

Sleduj všetky LIVE zápasy na streamovacej platforme Twitch alebo priamo cez Vašu TV obrazovku vďaka ChuckTV.

A ČO NÁS ČAKÁ V SOBOTŇAJŠOM ZÁPASE?



Zdieľať tento článok: