Poznáme mená víťazov SUEL 2 a UNI MSR!

Adam Zachar Zachar

24.06.22 06:10

Čas čítania 03:32

CS: GO

Zdieľať tento článok:

Zdroj: twitch/yzonesk

Tímy a ich hráči zabojovali o celkové prvenstvo v hre CS:GO. Kto sa nakoniec stal šampiónom?

2. Slovenská univerzitná e-športová liga (2. SUEL) je ďalšou verziou pod záštitou klasickej SUEL, tiež Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a Študentskej rady vysokých škôl. Ako tento turnaj vlastne prebiehal?

Súťažilo sa o finančnú výhru 500€ a vecné ceny v hodnote 1000€! Jednotlivé tímy sa predstavili v štyroch skupinách, z ktorých sa do štvrťfinále dostalo 8 celkov. Play-off sa hralo na štýl tzv. winners bracket ( WB ) a loosers bracket ( LB ). To znamená, že kto vypadol zo štvrťfinálovej dvojice WB, išiel automaticky do LB, kde mal stále možnosť zabojovať o grandfinále.

Zdroj: yzone

Z prvej časti vyraďovacích bojov postúpili ďalej ESTUBA Wolfs, TEDI Bears Charlie, UCM Tedi Bears Subs a R1. ESTUBA Bengoro, TNUNI esports, Suicidesquad a Mladé pušky zabojovali v LB.

V semifinále WB postúpili ESTUBA Wolfs a R1. V LB sa so súťažou rozlúčili ESTUBA Bengoro a TEDI Bears Charliem, keď prehrali proti UCM TEDI Bears Subs a Mladým Puškám.

Vo finále WB sa proti sebe postavili ESTUBA Wolfs a R1. Prvý menovaný tím ťahal v tomto prípade za kratší koniec, avšak boj pre nich ešte neskončil. V LB zdolali Mladé Pušky UCM TEDI Bears Subs a čakal ich súboj o grandfinále. V tomto kľúčovom zápase nakoniec prehrali proti ESTUBA Wolfs 2:1.

Najdôležitejší zápas 2. SUEL sa opäť uskutočnil v podaní R1 a ESTUBA Wolfs. Tentokrát "Vlci" svojmu súperovi oplatili predošlú prehru z finále WB a stali sa tak celkovým šampiónom celej súťaže! R1 im podľahli 0:2.

Súhrn výsledkov play-off:

Zdroj: yzone

Ako skončilo UNIMSR ?

Zdroj: brainee

UNI MSR sa odohrali podobným štýlom ako SUEL 2. Tímy sa najskôr museli prebojovať skupinovou fázou a potom čeliť svojim súperom v play-off. Z oboch skupín, A i B postúpili 4 celky zo 6, ktoré sa následne stretli vo štvrťfinále.

Z A skupiny postúpili UCM TEDI Bears Indigo, ESTUBA, Esport UPJŠ a UCM TEDI Bears Echo.

Z B skupiny to boli Esport TUKE, ESTUBA Legends, ESTUBA LegioN a UCM TEDI Bears Bravo.

V prvom štvrťfinálovom zápase sa proti sebe postavili UCM TEDI Bears Indigo a UCM TEDI Bears Bravo. Misky váh sa naklonili v prospech prvého menovaného tímu. Semifinálová bitka ich delila od brán samotného finále. V druhom meraní síl sa stretli ESTUBA Legends a Esport UPJŠ. ESTUBA Legends podľahli svojmu súperovi 2:0 na zápasy a Esport UPJŠ sa tak stal druhým semifinalistom. Tretia štvrťfinálová konfrontácia priniesla súboj medzi ESTUBA a ESTUBA LegioN. Ďalším semifinálovým účastníkom sa stal tím ESTUBA po výhre 2:0. V poslednom strete sa odohrala bitka v podaní UCM TEDI Bears Echo a Esport TUKE. Štvrtým postupujúcim sa stali zverenci Esport TUKE.

Kto z účastníkov sa dostal do finále ?

UCM TEDI Bears Indigo čakala výzva v podobe Esport UPJŠ. Táto náročná úloha bola z ich pohľadu splnená. Esport UPJŠ im podľahol 2:0, ale stále mal možnosť zabojovať o tretie miesto. UCM TEDI Bears Indigo sa teda stali prvým finalistom UNI MSR. O druhom tíme bojujúcom o finále rozhodol zápas medzi ESTUBA a Esport TUKE. Víťazstvo s mimoriadne veľkou hodnotou si na svoje konto pripísali reprezentanti ESTUBA v pomere 2:0 a spoznali sme meno druhého finálového mužstva. Čakal nás však ešte súboj o tretie miesto. Ten sa uskutočnil medzi semifinálovými "smoliarmi", Esport UPJŠ a Esport TUKE. Bronzovým šampiónom sa stal tím Esport TUKE. Svojho súpera zdolali 2:0 na zápasy.

UCM TEDI Bears Indigo a ESTUBA odohrali tri fantastické stretnutia. Prvá zvolená mapa Overpass bola v jasnej réžii UCM TEDI BEARS Indigo. S absolútnou ľahkosťou vyhrali 16:4, čím sa priblížili k celkovému triumfu. ESTUBA nechcela nechať nič na náhodu a v druhom zápase vyrovnali stav série na 1:1. Vybranou mapou sa stal Mirage. Po skvelom úvode svoj náskok navyšovali a napriek tomu, že UCM TEDI Bears Indigo postupne dramatizovali priebeh stretnutia, tak im na výhru nestačil ani sympatický výkon. Rozhodnúť musela teda tretia, posledná mapa, ktorou bolo Inferno. Stretnutie začali oba celky vyrovnane. Potom sa však kormidla chytilo UCM TEDI Bears a svojmu súperovi nedali už viac šancu. Posledná finálová bitka patrila UCM TEDI Bears, ktorí absolútne deklasovali tím ESTUBA vysoko 16:3 a stali sa šampiónmi UNI MSR ! Finále teda skončilo 2:1 na série v ich prospech.

Zdroj: twitch/yzonesk

Výsledky play-off:

Zdroj: yzone

Víťazi UNI MSR:

Zdroj: yzone

Víťaz okrem získaného prvenstva na UNI MSR postupuje aj na V4 STUDENTS CHAMPIONSHIP s PRIZEPOOLOM 2000€ !

Ďalšia sezóna UNI MSR je naplánovaná na koniec septembra či začiatok októbra.

Zdieľať tento článok: